11 Φεβ 2017

Η Αστυνομία μπαίνει στα λεωφορεία!

Παίρνει μέτρα η ΕΛ.ΑΣ για να αποτρέψει τους βανδαλισμούς στα μέσα μεταφοράς, μετά την χθεσινή επίθεση με βαριοπούλες
Πρόταση για τη σύσταση ειδικής ομάδας κρούσης, που θα έχει αποκλειστικό σκοπό να αποτρέπονται οι βανδαλισμοί ...
σε μέσα μαζικής μεταφοράς και να συλλαμβάνονται επιτόπου οι υπαίτιοι, επεξεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία. Τα απανωτά «χτυπήματα» σε σταθμούς του μετρό, του τραμ και σε λεωφορεία, ακόμη και την ώρα που είναι γεμάτα με επιβάτες (!), από ομάδες αντιεξουσιαστών που δηλώνουν ότι αγωνίζονται για τις ελεύθερες μετακινήσεις έχουν προκαλέσει σημαντικό «πονοκέφαλο» στη ΓΑΔΑ, σε εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον ΟΑΣΑ.

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε χθες το πρωί στη συμβολή της λεωφόρου Γαλατσίου με την οδό Δροσοπούλου. Στόχος ήταν ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, στο οποίο οι δράστες επιτέθηκαν με βαριοπούλες, σπάζοντας την κεντρική πόρτα! Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, άλλη ομάδα είχε εκσφενδονίσει έναν κάδο απορριμμάτων σε διερχόμενο τρόλεϊ, επίσης γεμάτο επιβάτες, στην περιοχή του Χαλανδρίου. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές στο παρμπρίζ του τρόλεϊ, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός ή κάποιος από τους επιβάτες.

Ομάδα Απειθάρχων
Χθες, πάντως, η Ομάδα Απείθαρχων Μαθητών ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή εκδοτηρίων της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό του τραμ Πλατεία Βεργωτή. Οπως ανέφεραν στο κείμενό τους, «το βράδυ της Δευτέρας 6/2 καταστρέψαμε την πρόσοψη του καινούργιου εκδοτηρίου της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό του τραμ Πλατεία Βεργωτή. Το εκδοτήριο αυτό θα έβγαζε τα καινούργια ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα οποία είναι και αυτά ένα κομμάτι της γενικότερης κρατικής καταστολής της ελεύθερής μας μετακίνησης».

Η σταγόνα, πάντως, που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η χθεσινή ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία... εκτίθενται φωτογραφίες κατεστραμμένων ακυρωτικών μηχανημάτων ως λαφύρων! Οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται στις αλυσιδωτές επιθέσεις που έγιναν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις αφετηρίες των λεωφορείων 608 και 220, 221, 235, απ’ όπου αφαίρεσαν πλήθος ακυρωτικών μηχανημάτων.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκαν η αύξηση των περιπολιών και η τοποθέτηση αστυνομικών με πολιτικά σε στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ, τραμ και σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.
http://www.dimokratianews.gr