22 Φεβ 2017

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ οι ΤΟΥΡΚΟΙ πηγαν να καταλαβουν τα ΙΜΙΑ!!!!ΕΤΟΙΜΕΣ για ολα οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ μας..ΣΚΛΗΡΟ μηνυμα ΚΟΤΖΙΑ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

Χθες το βράδυ οι Τούρκοι επιχείρησαν να προκαλέσουν αναστάτωση στην περιοχή των Ιμίων. Μόλις έπεσε το σκοτάδι, τουρκικές ακταιωροί και φουσκωτό σκάφος επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις βραχονησίδες. Στην ...
περιοχή υπήρχαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και έτοιμες να σπεύσουν στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν δυνάμεις του Στόλου.Η “μίνι αναπαράσταση” του 1996 τελείωσε αργά τη νύχτα.
Σε αεροδρόμια της ΠΑ δόθηκαν εντολές για να είναι έτοιμα να απογειωθούν -αν χρειαζόταν- οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη. Ένδειξη ανησυχίας για την τουρκική κινητικότητα ,αλλά και αποφασιστικότητας και ετοιμότητας την οποία η Τουρκία “αισθάνεται”.
Οι γείτονες είναι απρόβλεπτοι και δεν πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη σ΄ ότι κι αν δούμε να κάνουν. Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι να έχουμε κι εμείς έτοιμες τις δικές μας “εκπλήξεις”.
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ -συμπτωματικά η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη “έπαιξε” την ώρα της έντασης στα Ίμια- έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα:
«Κάνει και ένα λάθος η Τουρκία, νομίζει επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας»,είπε.
Για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη νευρικότητα της Τουρκίας, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η Αθήνα έχει κάνει συνεννοήσεις με όλες τις ισχυρές δυνάμεις στον πλανήτη, έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς και έχει κάνει και τα απαραίτητα διαβήματα απέναντι στην Τουρκία, για τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και τη γενικότητα συμπεριφορά της γείτονος.
«Το διεθνές περιβάλλον και ο διεθνής νόμος είναι υπέρ των συμφερόντων μας, είναι εργαλεία που δεν θα τα εγκαταλείψουμε. Αλλά θέλω να το ξαναπώ, δεν είναι τα μόνα εργαλεία που διαθέτουμε. Δεν είμαστε ούτε Συρία κατεστραμμένη, ούτε Ιράκ αποδιοργανωμένο», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.
«Κάνει και ένα λάθος η Τουρκία, νομίζει επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας. Κάνουν μεγάλο λάθος. Επειδή έχουμε οικονομικά προβλήματα, η φροντίδα μας για την ασφάλεια της χώρας και της κυριαρχίας μας είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν» , συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε εκ νέου την Τουρκία «νευρική δύναμη», εκτιμώντας ότι «κάποιοι στην Τουρκία νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελούσε μία Συρία ή ένα Ιράκ». Τόνισε επίσης ότι η Αθήνα έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα για τις «κόκκινες γραμμές» και, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι στο Φαρμακονήσι, η Τουρκία κόντεψε να πατήσει αυτήν την «κόκκινη γραμμή».
«Το παιχνίδι που έγινε στο Φαρμακονήσι δεν είναι παιχνίδι, παρά μόνο σε εισαγωγικά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή σε ελληνικά χωρικά ύδατα την περασμένη Παρασκευή.
Για την πιθανότητα επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, τόνισε ότι «αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα σε δικαστήριο και σε πόλεμο, θα επέλεγα το δικαστήριο. Αν ήταν να επιλέξω ανάμεσα στο δικαστήριο και μια διμερή, ουσιαστική, πραγματική συμφωνία και διαδικασία συμφωνίας, θα επέλεγα το δεύτερο. Και προς το παρόν είμαστε σε αυτό το δεύτερο. Με τις δυσκολίες που έχει λόγω της κατάστασης της Τουρκίας».
«Εγώ δεν βλέπω άλλο δρόμο που μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας, από τη διπλωματία και από το Δίκαιο, και κατά προέκταση, και εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα νομικά πλαίσια που υπάρχουν στη διεθνή κοινωνία», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς.
http://www.militaire.gr/