18 Φεβ 2017

Τι ειναι το ταμα του ΕΘΝΟΥΣ....Σκανδαλιζονται ολοι οι αριστερουληδες επαναστατες και οι οψιμοι νεοφιλελεδες....

Ενα ταμα για την απελευθερωση της πατριδας απο τον Τουρκικο ζυγο..εγινε μεγα θεμα..
Οι κομμουνιστες γιατι ενοχλουνται ...αυτοι δεν εκαναν ταμα στον μεγαλο πατερουλη ΣΤΑΛΙΝ οτι θα του κανουν αγαλμα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ οταν θα κατακτουσαν με τα οπλα την εξουσια....
Εσυ ρε ΚΟΥΛΗ ασχετε σε οδηγησε ο ..
Πρακτορας ΤΑΚΗΣ να επιβαλεις εμπαρκο σε αυτην την ερωτηση...δεν εχεις κανει καποιο ταμα στην ζωη σου..
ΚΑΠΟΙΑ στιγμη δεν εχεις προσευχηθεις και εχεις πει ΠΑΝΑΓΙΑ μου βοηθα με να γινω Πρωθυπουργος και θα αφιερωσω σε σενα το σπιτι του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ?
ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΛΗ οι μουσουλμανοι εχουν μεγαλυτερη αξια απο την ΕΚΚΛΗΣΙΑ..
Σε παρασυρουν ο ΤΑΚΗΣ ,ο παιδοφιλος ,η ΜΑΡΕΒΑ και οι νεοφιλελε της ΚΗΦΙΣΙΑΣ η αλλαξες σπιτι και πας και εσυ ΓΛΥΦΑΔΑ?

Τι ηταν λοιπον το ταμα για να μαθαινουν και οι νεοι σημερα ΕΛΛΗΝΕΣ γιατι πανω -κατω στην ιδια κατασταση βρισκομαστε..
Τουρκικη κατοχη τοτε ΤΩΡΑ Γερμανο-ΔΝΤ κατοχη τωρα...
ΒΡΕΘΗΚΑΝ 16 ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτες που νιωθουν οτι και σημερα βιωνουμε την νεα σκλαβια και θελησαν να δωσουν το στιγμα τους ,την πιστη τους στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που ειναι αδιαρρηκτα δεμενη με τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και να δωσουν ενα νεο οραμα στους συμπατριωτες τους οτι πρεπει να κανουμε το ταμα ΓΙΑΤΙ με αυτους ολους που ΜΠΛΕΞΑΜΕ Κυβερνωντες και πολιτικους του δικου τους χωρου ΜΟΝΟ η πιστη και ο αγωνας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας μενει....
TO ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
  Τάμα του Γένους προς τον Ελευθερωτή μας Κύριο ημών Ιησού Χριστό, που μας ελευθέρωσε από τον φρικτό Τουρκικό ζυγό στα 1821! Σε ώρες απόλυτα κρίσιμες και καθοριστικές, σε ώρες εθνικής μοναξιάς και ευθύνης, σε ώρες που με επέμβαση θεία, σταμάτησε το διάταγμα γενικής σφαγής των Χριστιανών Ελλήνων, σε ώρες που κρέμασαν οι Αγαρηνοί τον άγιο Πατριάρχη μας, σε ώρες που δεν βάνει ο νους, που ήρωες και άγγελοι σμίγουν στην αντάρα και τη μαυρίλα της μάχης και ρίχνονται με αυτοθυσία και πίστη στον αιώνιο εχθρό, ώρες που από τα φυλλοκάρδια και τα χείλη των θρυλικών αγωνιστών ξεπήδησε μιαν προσευχή και ένα Τάμα στη Χάρη Του Σωτήρα μας! Ποιο;

   Το χτίσιμο μιας υπέρλαμπρης Εκκλησιάς αφιερωμένης στο Σωτήρα Χριστό, σαν ελευθερωνόμασταν τελικά και τα καταφέρναμε με τη βοήθειά Του! Μιας Εκκλησιάς αντάξιας του Θαύματος του 1821 και της θυσίας των Νεομαρτύρων, των Αγωνιστών, των εσφαγμένων… Μιας Εκκλησιάς εκεί στη νέα οριστική  Πρωτεύουσα!

   Ένα Τάμα άγνωστο στους πολλούς, για το οποίο και εμάς μας ενημέρωσε μιαν ευγενική επιστολή του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ», που είχαν την καλοσύνη να μας αποστείλουν ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου. Παρακάτω δε θα διαβάσετε και εσείς όλο το σχετικό συγκινητικό και συνταρακτικό ιστορικό!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
από το ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

Ὁ Γέρος τοῦ Μοριᾶ καὶ ὅλοι οἱ ἁγνοὶ ἀγωνισταὶ τοῦ 1821, πιστεύοντες εἰς τὸν Θεάνθρωπονπροσηύχοντο εἰς Αὐτὸν νὰ βοηθήσῃ νὰ ἐλευθερωθῇ ἡ Ἑλλάδακαὶ ἔκαναν Τάμα, μετὰ τὴνἀπελευθέρωσιν νὰ κτίσουν εἰς τὴν ὁριστικὴν Πρωτεύουσαν τῆς Ἑλλάδος Ναόν εἰς τὸ ὄνομα τοῦΣωτῆρος Χριστοῦ αὐτὸς ὁ πόθος καὶ αὐτὸ τὸ Τάμα τοὺς ἔδιδε δύναμιν.

Τοιουτοτρόπως εἰς τὸ Ἄργος τὴν 31.7.1829 διακηρύσσεται :

« ΨΗΦΙΣΜΑ    Η΄
                                 ἡ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Νομίζει ἑαυτήν εὐτυχῆ, γενομένη τό ὄργανονδι’ οὗ τό ἔθνος ἐκπληροῖ τό πλέον ἐφετόν τῶν χρεῶν του, τό νά ἀναπέμψῃ τήν εὐγνωμοσύνην του πρός τόν ΘεόνὍστις ἔδειξε τοσαῦτα θαύμα­τα διά τήν σωτηρίαν του...»
»Ἡ Συνέλευσις δέν ἠδύνατο κάλλιον νά ἐκπληρώσῃ τό χρέος τοῦτοεἰμή δίδουσα τήνπληρεξουσιότητα εἰς τήν Κυβέρνησιν νά λάβῃ τά προσφυέστερα μέτρα, ὥστε νά διαιωνίσῃ εἰς τάςἐπερχομένας γενεάς τά δείγματα τῆς εὐγνωμοσύνης τῆς Ἑλλάδος μέ τήν ἀνεξάλειπτον μνήμην τῶν συμβάντων, τά ὁποῖα προητοίμασαν τήν ἐπανόρθωσιν της.
Κατά συνέπειαν,
Ἡ  Δ΄  Ἐθνική  τῶν  Ἑλλήνων  Συνέλευσις
Ψ η φ ί ζ ε ι:
[ἌρθρονΑ΄Ὅταν ἡ τοπική περιφέρεια τῆς Ἑλλάδος καί ἡ καθέδρα τῆς Κυβερνήσεώς της κατασταθῶσι ὁριστικῶς καί οἱ οἰκονομικοί πόροι τοῦ κράτους ἐπιτρέψωσιθέλει ἀνεγερθῆ κατά διαταγήν τῆς Κυβερνήσεως εἰς τήν καθέδραν αὐτῆς Ναός ἐπ’ὀνόματι τοῦ Σωτῆρος τιμώμενος...
Ὁ Πρόεδρος                    Ὁ Ἀντιπρόεδρος
Γεώργιος Σισίνης                Γεώργιος Μαυρομμάτης».

Τὸ ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψεν ὁ ἀνεπάναληπτος Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριαςἀλλὰἐδῶ καὶ 180 χρόνια αὐτὸ τὸ ὁμόφωνον ψήφισμα, δυστυχῶςδὲν ὑλοποιήθη...

Ἐπίσης διὰ τοῦ Βασ. Διατάγματος ἀπὸ 3.4.1838 (ΦΕΚ ὑπ’ἀρ. 12/11.4.1838) ἀναγνωρίζεται ὅτιὁ Ναὸς τοῦ Σωτῆρος θὰ θεωρῇται ὡς ἐθνικὸν μνημεῖονἐκφράζον τὴν πρὸς τὸν Ὕψιστονεὐγνωμοσύνην τοῦ Ἔθνουςμὲ τὴν ἐλπίδα ὅτι κάθε Ἕλλην θὰ φιλοτιμηθῇ καὶ συνεισφέρῃ εἰς τὸθεάρεστον τοῦτο ἔργον:

«ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Περί ἀνεγέρσεως ναοῦ τοῦ Σωτῆρος εἰς Ἀθήνας.
ΟΘΩΝ
ΕΛΕῼ  ΘΕΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ἀφοῦ ἐξεφράσαμεν ἤδη διά τοῦ ἀπό 25 Ἰανουαρίου (Φεβρουρίου1834 Ἡμετέρου Διατάγματος τήν θέλησίν Μας τοῦ ν’ ἀνεγείρωμεν εἰς τήν πρωτεύουσάν Μας τάς Ἀθήνας Ναόν τιμώμενον ἐπ’ ὀνόματι τοῦ ΣΩΤΗΡΟΣπρός αἰωνίαν μνήμην τῆς θαυματουργοῦ ἀντιλήψεως τῆς θείας Προνοίας, τῆς ῥυσαμένης τόν Ἑλληνικόν λαόν ἀπό δεινῶν καί κινδύνων, καί πρός ἐνίσχυσιν τῶνμετεγενεστέρων εἰς τήν Πίστινδι’ ἧς οἱ προπάτορές των ἀνεκτήσαντο τήν ἀνεξαρτησίαν των,ἀποφασίζομεν.
Ἐγκριθέντων ἤδη παρ’Ἡμῶν τῶν ὑποβληθέντων παρά του ἐπ’ αὐτῷ τούτῳ διωρισμένουἀρχιτέκτονος σχεδίων, ὡς ἀξίων κατά πάντα, καί τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦκαί τοῦ συμβάντος, πρός μνήμην τοῦ ὁποίου ἀνεγείρεται, προσδιορισθείσης δέ καί τῆς θέσεως, ἐπί τῆς ὁποίας μέλλει νά ἀνεγερθῇ ὁ ναός οὗτος, ν’ ἀρχίσῃ ὅσον τάχιστα ἡ ἀνέγερσις τοῦ μνημείου τούτου.
Ἀποφασίζομεν ὅθεν νά γίνῃ ἤδη τώρα ἔναρξις τῶν προκαταρκτικῶν ἐργασιῶνκαί νά προχωρήσῃ ἡ οἰκοδομή ἀναλόγως τῶν ἑκάστοτε ὑπαρχόντων μέσων.
Θεωροῦντες τόν ἀνεγερθησόμενον τοῦτον Ναόν ὡς ἐθνικόν τῳόντι μνημεῖονἐκφράζον τήν πρόςτόν Ὕψιστον εὐγνωμοσύνην τοῦ ἔθνουςἐλπίζομεν ὅτι ἕκαστος Ἕλλην θέλει φιλοτιμηθῆἀπό ἀληθῆ πατριωτικά αἰσθήματα κινούμενος νά συνεισφέρῃ εὐχαρίστως τό κατά δύναμιν· θέλομεν προσδιορίσει καί Ἡμεῖς οἱ ἴδιοι ἐκ τοῦ ἰδιαιτέρου Ἡμῶν ταμείου ἀνάλογον τινά ποσότητα.
Διατάττεται δέ ἡ Ἡμετέρα ἐπί τῶν Ἐκκλησιαστικῶν κ.τ.λ. Γραμματεία τῆς Ἐπικρατείας νά δώσῃ τάςἀναγκαίας ὁδηγίας τόσον εἰς τούς Ἀρχιερεῖς καί ἱερεῖς τοῦ Κράτους, καί τάς δημοτικάς Ἀρχάςὅσον καίεἰς τούς Ἡμετέρους Πρέσβεις καί Προξένους διά νά συνάξωσι τάς ἑκουσίους συνδρομάςτάς διά τόνσκοπόν τοῦτον προσφερθείσας.
Τά δέ ὀνόματα τῶν συνεισφερόντων εἰς τό ἀγαθόν καί ἐθνικόν τοῦτον σκοπόνθέλουσι καταγραφῇεἰς ἰδιαίτερον βιβλίον, διά νά φυλάττωνται εἰς τόν ναόν τοῦτον εἰς αἰωνίαν αὐτῶν μνήμην.
Τό δέ παρόν Διάταγμα θέλει δημοσιευθῇ διά τῆς ἐφημερίδος τῆς Κυβερνήσεως..».

Τὸ «Τάμα τοῦ Ἔθνους», Μνημεῖον Δοξολογίας, Εὐγνωμοσύνης, Παρακλήσεως πρὸς τὸνΘεάνθρωπον Χριστὸν δὲν πρέπει νὰ εἶναι ἕνα Μουσεῖονἀλλὰ «ζωντανὸς» ὀργανισμός, ἡ φωνὴ τοῦὁποίου θὰ φθάνῃ εἰς τὰ πέρατα τῆς γῆς.
Ἡ ἀνέγερσις ἑνὸς μεγαλοπρεποῦς Ἱεροῦ Ναοῦ μετὰ εὐρυχώρων προσκτισμάτων ἀπαιτεῖ τὴνἁρμονικὴν συνεργασίαν Ἐκκλησίας, Κράτους μετὰ τῆς ἐθελουσίας προσφορᾶς ὅλων τῶνἁπανταχοῦ Ἑλλήνων.

Ὁ ἑλληνικὸς λαὸςὡς ὁ κατ’ ἐξοχὴν φιλότιμος λαὸς τῆς ὑφηλίουἐὰν διαπιστώσῃὅτι εἰς τὸ ἐνλόγῳ μεγαλεπήβολον ὀφειλόμενον ἔργον ὑπάρχει ἀπόλυτος διαφάνεια, πιστεύομενὅτι θὰσυνδράμῃ λίαν εὐχαρίστως διὰ τὴν ὑλοποίησιν του. Διότι, ἐπαναλαμβάνομεσημασίαν δὲν ἔχει ἐὰνδίδῃ κανένας κάποια προσφοράνἀλλὰ ἐὰν αὐτὴ διατίθεται χρηστῶς καὶ ἀξιοποιεῖται καταλλήλως καί τὸ τελευταῖον «δίλεπτον τῆς χήρας καὶ δὲν τὴν σφετερίζονται ἐπιτήδειοι«ἀετονύχηδες», ὡς εἴθισται.

Ὅλοι οἱ ὁμόδοξοι λαοὶ ἐξεπλήρωσαν τὸ Τάμα των πρός τόν Σωτῆρα Χριστόν∙ π.χ. οἱ καὶ προσφάτως ἄκρως κατατρεγμένοι Σέρβοι ὠκοδόμησαν τὸν μεγαλύτερον Ναὸν τῶν Βαλκανίων, τὸνἉγ. Σάββα εἰς τὸ Βελιγράδι, οἱ Ρῶσσοι ἐπανοικοδόμησαν τὸν κατεδαφισθέντα ἀπὸ τοὺςμπολσεβίκους Ναόν τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος εἰς τὴν Μόσχαοἱ ὀρθόδοξοι Πολωνοὶμεγαλοπρεπῆ Καθεδρικὸν Ναὸν εἰς τὸ Μπιαλιστόκοἱ Γεωργιανοὶ παρομοίως περίτεχνονΚαθεδρικὸν Ναὸν τῆς Ἁγ. Τριάδος εἰς τήν Τιφλίδα κ.λπ. Εἶναι μεγίστη ἐντροπὴ δι’ἡμᾶς νάἀδρανήσωμε περαιτέρω.

Ποιούμεθα ἔκκλησιν πρὸς ὅλους τοὺς ὑγιῶς καὶ ἐθνικῶς σκεπτομένους Πανέλληνες νὰσυμμετάσχουν εἰς τὴν πρόσκλησιν τοῦ «Ἱδρύματος Προασπίσεως Ἠθικῶν καί ΠνευματικῶνἈξιῶν» καί, χωρίς ἰδιοτέλειες ὅλοι μαζί, μὲ ἀπόλυτον διαφάνειαν νὰ ἀγωνισθῶμε διὰ τὴνὑλοποίησιν τοῦ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ὅλων τῶν Νεομαρτύρων καὶ Ἐθνομαρτύρων καὶἡρώων τοῦ 1821, ἐγγραφόμενοι εἰς τὸ Σωματεῖον «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»,τὸ ὁποῖον ἀποτελεῖ μνημεῖον δοξολογίας καὶ εὐγνωμοσύνης, παρακλήσεως πρὸς τὸνΘεάνθρωπον Χριστόν.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ