17 Φεβ 2017

ΚΟΛΑΦΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Βʹ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξηγεί πώς ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές, χωρίς διαπραγμάτευση με τα χειρότερα μέτρα και όρους και με παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
«Θυμίζω ότι, αμέσως μετά την διαμόρφωση
από πλευράς Τρόικας των δύο Μνημονίων για την υπαγωγή της Ελλάδας στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης –τα οποία, δυστυχώς, δέχθηκε χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου την άνοιξη του 2010– ακολούθησε, αρχής γενομένης με τον ν. 3845/2010, μια πραγματική νομοθετική καταιγίδα, μέσα από την οποία θεσπίσθηκε πλειάδα διατάξεων εφαρμογής τους.
Οι διατάξεις αυτές, και τα μέτρα που συνεπάγονταν, δρομολόγησαν μια καταστροφική υφεσιακή πορεία για την ελληνική οικονομία, την οποία το σύνολο, σχεδόν, της αντιπολίτευσης –με προεξάρχουσα την Αξιωματική Αντιπολίτευση– αλλά και πολλοί σοβαροί οικονομολόγοι, εντός και εκτός Ελλάδας, είχαν εγκαίρως επισημάνει.
Είναι αλήθεια ότι «δια γυμνού οφθαλμού» μπορούσε κανείς να διακρίνει πως μέτρα χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική αλλά, όλως αντιθέτως, με αμιγώς εισπρακτικό χαρακτήρα θα οδηγούσαν ταχύτατα στην απώλεια εισοδήματος, στο στέγνωμα της αγοράς, στη διάλυση κυρίως της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και στη γιγάντωση της ανεργίας. Πράγμα που, δυστυχώς, συνέβη, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία στην πιο επικίνδυνη ύφεση που γνώρισε μετά τον Βʹ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Περίοπτη» θέση μεταξύ των μέτρων αυτών –τα περισσότερα από τα οποία, σημειωτέον, έρχονται καταφώρως σε αντίθεση με σειρά βασικών διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου– κατέχουν εκείνα με τα οποία αφενός ανατρέπεται κάθε έννοια ισότητας ενώπιον των δημόσιων βαρών. Και, αφετέρου –και το σπουδαιότερο– θίγεται η ραχοκοκαλιά του κοινωνικού κράτους που είχε ως τότε οικοδομηθεί.
Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, στην κατάργηση κάποιων υπερβολών, οι οποίες είχαν παρατηρηθεί και ήταν απομεινάρια αντίστοιχων υπερβολικών συντεχνιακών διεκδικήσεων.
Εστιάζω την ανάλυση αυτή σε διατάξεις οι οποίες διαρρηγνύουν τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό και ωθούν το κοινωνικό σύνολο, ιδίως δε τους οικονομικά ασθενέστερους, στο δρόμο της έκρηξης.«
Απόσπασμα από το βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου:
ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ – 2011
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com