8 Φεβ 2017

Έλληνες όπως λέμε... Τραμπ– Έρευνα δείχνει πως επιθυμούν τον αποκλεισμό των μουσουλμάνων από τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ για όσους προέρχονται από τις χώρες που έχουν κατά βάση μουσουλμανικό πληθυσμό και μπορεί η απόφαση του αυτή να ξεσήκωσε δεκάδες διαμαρτυρίες, κυρίως στην χώρα του, όμως φαίνεται πως..
τελικά ο πλανητάρχης έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη απ' ότι πιστεύουν όλοι.
Πέρα από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους του, μια τέτοια απόφαση θα αντιμετωπίζονταν θετικά από το σύνολο των πολιτών στην Ευρώπη. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε σε δέκα χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με τον ποσοστό όσων επιθυμούν αν επιβληθεί εμπάργκο στους μουσουλμάνους να φτάνει το 55%.
Στην Ελλάδα μάλιστα τα ποσοστά είναι ακόμα ψηλότερα, παρότι η χώρα μας δεν βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» όσον αφορά τρομοκρατικές απειλές. Το ποσοστό όσων θα συμφωνούσαν με μία τέτοια απόφαση φτάνει το 58%, το 22% ούτε συμφωνεί αλλά ούτε και διαφωνεί με ένα τέτοιο μέτρο, ενώ μόλις το 20% δήλωσε πως θα ήταν αντίθετο σε μία τέτοια πρόταση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων επιθυμούν τον αποκλεισμό των μουσουλμάνων ήταν στην Πολωνία, όπου έφτασε το 71% και ακολουθεί η Αυστρία με 65% και το Βέλγιο με 64%. Υψηλά είναι και τα ποσοστά στην Γαλλία, που έχει δεχτεί άλλωστε τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, τα οποία φτάνουν το 61%.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Ισπανία, όπου μόνο το 41% θα συμφωνούσε με μία τέτοια απόφαση.