11 Φεβ 2017

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΟΙΗΤΩΝ

Όχι μόνον εγώ που γράφω αυτό το κείμενο αλλά κι εσύ, κύριε αναγνώστη, όφειλες πριν αρχίσεις να το διαβάζεις να έχεις καθαρίσει τη ψυχή σου. Να έχεις διώξει από το πνεύμα σου κάθε τι καθημερινό και μεταχειρισμένο. Θα μιλήσουμε για τρία αληθινά τραγικά πρόσωπα. Για το πιο διάσημο ζευγάρι
ποιητών του 20ου αιώνα, κι ένα τρίτο πρόσωπο, μια γυναίκα που μπήκε ανάμεσά τους.
Ο άνδρας. Τεντ Χιουζ. Ο Διονύσιος Σολωμός της Αγγλίας. Ο νέος Λόρδος Μπάυρον. Ο χαρισματικός. Δεν υπήρχε ζωή γι' αυτόν χωρίς να γράφει στίχους και να πηδάει. Να κάνει έρωτα. Γητευτής γυναικών.
Η ποιήτρια Σύλβια Πλαθ. Ένα αμερικανάκι που από τα 8 της χρόνια έγραφε ποιήματα. Το παιδί θαύμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Κουνημένη στο μυαλό, ζούσε στον κόσμο των δαιμονισμών και των συμβολισμών. Στα 23 της, το 1956, ερωτεύθηκε τον Τεντ Χιουζ.
Οι δύο ποιητές παντρεύτηκαν (στη φωτό Τεντ και Σύλβια) και έκαναν δύο παιδιά. Εμφανίζεται η Άσια Ουέβιλ, με όνειρο, με απωθημένο να γίνει ποιήτρια. Είσαι αρσενικός, την βλέπεις και γονατίζεις μπροστά της. Η θηλυκή μυρουδιά της σε τελειώνει. Ο αποδυτηριάκιας έχει γράψει σεντόνι στον “ΦΙΛΑΘΛΟ”, ολόκληρο κατεβατό, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο αιδοίο της Άσια.
Έρωτας παράφορος και παράνομος του ποιητή με την επίσης παντρεμένη με ποιητή Άσια. Σα σήμερα 11 Φεβρουαρίου, το 1963, στα 30 της χρόνια η απατημένη Σύλβια Πλαθ έχωσε το κεφάλι της στο φούρνο, άνοιξε το διακόπτη του γκαζιού και αυτοκτόνησε, με το όνομα του Τεντ στο στόμα της.
Ο Τεντ συνέχισε τη ζωή του, ζευγάρι με την Άσια, με την οποία έκανε ένα παιδί. Επτά χρόνια από την αυτοκτονία της Σύλβιας Πλαθ αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο, στην κουζίνα, και η Άσια. Με το όνομα του Τεντ κι αυτή στο στόμα της.
Θα συνεχίσω γι' αυτή τη μυστηριακή και μεθυστική γυναίκα, την Άσια.
http://www.apodytiriakias.gr/