17 Φεβ 2017

«Οδηγός» του Βενιζέλου και «σύμβουλος» του Σαμαρά πουλούσαν διορισμούς

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε πατέρα και γιο που υπόσχονταν διορισμούς στο Δημόσιο, επικαλούμενοι δήθεν διασυνδέσεις σε υψηλότατο επίπεδο της κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. 

Η απάτη για την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη διαπράχθηκε την περίοδο 2011-13. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι παρίσταναν άλλοτε τον οδηγό του Ευάγγελου Βενιζέλου κι άλλοτε τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. 
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε δύο θύματα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, στους οποίους υπόσχονταν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο πρώτος στην Πολεοδομία και η δεύτερη στα δικαστήρια. Από τα δύο συγκεκριμένα άτομα απέσπασαν συνολικά 22.000 ευρώ.
Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για απάτη και πλαστογραφία, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή τους προς 5 ευρώ την ημέρα. Πατέρας και γιος δεν παρέστησαν στο δικαστήριο αλλά δικάστηκαν δια πληρεξούσιου δικηγόρου.
Για την ίδια υπόθεση, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μία γυναίκα κι ένας άνδρας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών, ποινή που ανεστάλη, αλλά αποφασίστηκε να βρίσκεται υπό επιτήρηση.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή. Στην απολογία του εμφανίστηκε ως θύμα των συγκατηγορουμένων του, πατέρα και γιου, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές και δεν απέφυγε την καταδίκη.
περιοδιστα