12 Φεβ 2017

Η ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

Σημεία των καιρών, το λένε. Χθες δεν υπήρχε στο χάρτη, σήμερα πιάνει μέχρι 4% κι αύριο σίγουρα θα σκοράρει περισσότερο στις εκλογές. Τι λέμε; Πριν 50 χρόνια δεν υπήρχε ισλαμοφοβία στην Ευρώπη, ούτε γεννιόντουσαν αραπάκια στο νότο και το βορά της ηπείρου μας.


Ε, επόμενο είναι να παίρνουν πόντους οι πολιτικοί, άκροδεξιους τους χαρακτηρίζουν, φασίστες και ρατσιστές, τέτοια κοσμητικά, που καταλαμβάνουν την αντίπαλη εξέδρα στο γήπεδο. Απέναντι στους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς, τους φιλελεύθερους, τους αριστερούς.

Από ταμπέλες, όσες θες στην αρένα της πολιτικής. Σημασία έχει ότι οι καιροί, που λέγαμε, είναι που βγάζουν στη σέντρα τον πολιτικό μ’ αυτές και τις άλλες... ιδέες, ιδεολογίες, θέσεις, υποσχέσεις, δεσμεύσεις.

Η 41χρονη Περνίλε Βέρμουντ, μητέρα τριών αγοριών, διαζευγμένη, έφτιαξε κόμμα στην Δανία και είπε «Να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Να φύγουμε και από τον ΟΗΕ που μας υποχρεώνει να αναγνωρίζουμε τους πρόσφυγες». «Είμαι εναντίον της ισλαμικής μεταναστευτικής πολιτικής της κοινότητας».

Πριν από 8 χρόνια εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος σε μια μικρή πόλη η ξανθόκωλη Περνίλε κι έφαγε στο μπράτσο την ένεση της πολιτικής. Μια χαρά τα πάει στην Γαλλία η Μαρί Λεπέν, γιατί όχι κι εγώ στην Δανία. Στις προηγούμενες εκλογές δεν τα κατάφερε, ούτε βουλευτίνα βγήκε. Σήμερα, σύμφωνα με τα γκάλοπ ξεπερνάει σταθερά το 3%, άρα το κόμμα της θα μπει στη βουλή, το όριο είναι 2%.

http://www.apodytiriakias.gr