12 Φεβ 2017

Οι Έλληνες θέλουν όραμα, όχι διαπιστευτήρια στη Μέρκελ

Περιμένουμε με ανυπομονησία το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο εκεί όπου, διαρρέουν στην οδό Πειραιώς, θα παρουσιάσει το σχέδιο διακυβέρνησης της
Ελλάδας από τη ΝΔ στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
Θα είναι το εθνικό σχέδιο για την οικονομία, τι ζητούν από τη Γερμανία, τι θέλει η ΝΔ για την Ελλάδα, πώς μπορεί να ανασυνταχθεί το κράτος στη μετά – ΣΥΡΙΖΑ εποχή;
Ελπίζουμε ότι θα συζητηθεί και το μεταναστευτικό πρόβλημα, εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να το κάνει γαργάρα το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία για να μη θιγούν οι Γερμανοί που βρίσκονται και σε προεκλογική περίοδο.
Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε το σχέδιο του Κυριάκου γιατί εδώ στο Ελλάντα, πέρας από γενικόλογες αναφορές περί μείωσης φόρων ή «σκληρής διαπραγμάτευσης που θα κάνει η ΝΔ» (το έχουμε ξανακούσει αυτό χρόνια τώρα κι από πολλά κόμματα) δεν έχουμε ακούσει και πολλά. Όπως λένε στο κόμμα, θα ζητήσει από την Γερμανίδα καγκελάριο «δημοσιονομικό αέρα». Δηλαδή χρόνο ώστε να πετύχει η νέα κυβέρνηση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το αίτημα και ποια η διαφορά με τη μείωση των πλεονασμάτων που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν ξέρει ο Κυριάκος ότι η γερμανική κυβέρνηση εγκαταλείπει τον Τσίπρα και την παρέα του και θα στηρίξει τη ΝΔ. Όμως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου τι θα μπορούσαν να του τάξουν φανερά ώστε να το «πουλήσει» στην Ελλάδα ο Κυριάκος;
Απολύτως τίποτε. Ούτε αέρα ούτε τίποτε δεν μπορούν να του δώσουν πέραν των γνωστών υποσχέσεων ότι θα δουν, μετά τις εκλογές τους, τι μπορούν να κάνουν για τα πλεονάσματα.
Η αλήθεια είναι ότι όσοι ποντάρουν στο ταξίδι αυτό κάνουν λάθος ή απλά θολώνουν τα νερά. Η αλήθεια είναι ότι απλά θα είναι μια ευκαιρία για φωτογραφίες του Κυριάκου με τα αφεντικά της Ευρώπης και έτερον ουδέν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ελπίδες για κάτι καλύτερο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο καλύτερος μαθητής της Μέρκελ είναι μακράν ο Αλέξης; Γιατί να τον αλλάξει τώρα που τον βρήκε και τον κάνει ό,τι θέλει; Εκτός κι αν θαμπωθεί από τον τεράστιο… Κικίλια.
Αν ο Κυριάκος θέλει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες το πρώτο που έχει να κάνει είναι να δώσει στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό του πρόγραμμα και το όραμά του για την Ελλάδα. Όχι να επικοινωνούν οι φωστήρες της Πειραιώς ως μεγάλη επιτυχία ότι θα πάει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στην μαντάμ Μέρκελ.
Πατριωτική πολιτική θα είναι να μιλήσει για το δράμα της Ελλάδας με τους μετανάστες. Να πει στους Γερμανούς να βάλουν χαλινάρι στον εγκληματία Ερντογάν που απειλεί την Ευρώπη. Να τους πει κατάμουτρα για την ατελέσφορη πολιτική φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Να τους υποσχεθεί ότι θα πατάξει τη διαφθορά στην Ελλάδα για την οποία είναι υπαίτια και η Γερμανία (βλέπε Siemens και άλλες εταιρείες και λαμόγια).
Καλές είναι οι ηγετικές παρουσίες και ότι θα δείξει πως είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, όμως, τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά τα σκηνικά και ουσιαστική βοήθεια δεν είδαμε ποτέ από τη Γερμανία η οποία έχει τη δική της ατζέντα και το δικό της σχέδιο για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων που η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι βρίσκεται δεύτερη και… καταϊδρωμένη.
Ας κάνει και η ΝΔ και όλη η Ελλάδα την υπέρβαση να γίνει καλύτερη χώρα ώστε να μην πηγαίνει κανείς ως ικέτης στο Βερολίνο.
http://www.antinews.gr/