14 Φεβ 2017

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Φήμες περί δήθεν πρόθεσης των Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργου Βλάχου να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μην πέσει η κυβέρνηση, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες , ένθεν κακείθεν,
οι άνθρωποι του «συστήματος Σαμαρά», μόνο και μόνο για να πλήξουν την άτρωτη εικόνα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για αυτό και ομιλούν περί «συνωμοσίας καραμανλικών με τους Τσίπρα – Καμμένο».
Κι όλα αυτά ξανά, επειδή οι κ. Βλάχος και Κακλαμάνης τόλμησαν να μιλήσουν για «ανεύθυνη» και «παρανοϊκή στάση», που ακολουθούν ορισμένοι στο στενό πυρήνα του Μητσοτάκη ή και στον πυρήνα Σαμαρά (βλ. Άδωνις).  Στάση που φυσικά εγκαινίασε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην «Καθημερινή», όπου παρακαλούσε να μην κλείσει η β’ αξιολόγηση «για να πέσει η κυβέρνηση».
Εν αντιθέσει με αυτό που υποστηρίζει η ηγεσία του κόμματος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βλ. συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη σε εφημερίδα ΑΧΙΑ news και RPNtv.gr): «Η ΝΔ δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα τη β’ αξιολόγηση, όπως όφειλε να έχει ήδη κάνει, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο»!
Με αφορμή αυτή τη στάση, κάποιοι στο περιβάλλον του Σαμαρά (στενοί συνεργάτες του) φαντασιώνονται ότι… οι κ. Βλάχος και Κακλαμάνης ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση!
Κατ’ αρχάς, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι εάν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη στα μέτρα (δηλαδή οι ψήφοι από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι 151+), τότε δεν θα τη σώσει κανένας… Ούτε «καραμανλικός»! Ο Τσίπρας είναι βέβαιο ότι θα πάει κατευθείαν σε εκλογές, όπως έκανε και το 2015.
Το βασικότερο, όμως, είναι πως τους βολεύει να ξεχνούν τη στάση του Γιώργου Βλάχου όταν επέλεξε να καταψηφίσει το μνημόνιο Σαμαρά, αρνούμενος ακόμη και υπουργοποίηση…
 http://rpntv.gr/