2 Φεβ 2017

Επεισόδια με αγρότες και αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες που είχαν φτάσει στον χώρο της έκθεσης διαπίστωσαν ότι στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η έκθεση Zootechnia,
τα στόρια της νότιας της πύλης ήταν κλειστά. Αυτό εξαγρίωσε τους αγρότες με αποτέλεσμα να τα ανοίξουν και να εισβάλλουν στην Έκθεση, ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της Αστυνομίας και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.
Τελικά, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες υποστηρίζουν πως η έκθεση είναι για αυτούς και πρέπει να τους επιτρέψουν να μπουν.
Να σημειωθεί πως τα εγκαίνια της Zootechnia θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Εκαναν τελικά τα δικά τους εγκαίνια
Ωστόσο, οι αγρότες έκαναν τα.. δικά τους εγκαίνια.
Στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το seleo.gr, βρέθηκαν συνολικά 25 τρακτέρ.Στην πλατεία ΧΑΝΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων αγρότες από Θεσσαλονίκη,  Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβαλά. Λόγω της κινητοποίησης είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικοί της Τροχαίας βρέθηκαν επί ποδός για την διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων.
Περίπου στις 18:00 οι αγρότες από το Δερβένι που είχαν παρατάξει νωρίτερα τα τρακτέρ τους  στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου. Τα τρακτέρ κινούνται αυτή την ώρα στην οδό Τσιμισκή και θα κατευθυνθούν πίσω στο μπλόκο του Δερβενίου. Τους αγρότες συνοδεύουν αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολύνουν την  κίνηση των οχημάτων.