21 Φεβ 2017

ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά σε σπίτι επιχειρηματία στη Πλάκα με μενού τον Καμμένο!


 
Ενα μυστικό ραντεβού Αλέξη Τσίπρα-Φώφης Γεννηματά σε σπίτι επιχειρηματία στην περιοχή της Πλάκας κρύβεται πίσω από την συστηματική προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για άδειασμα των ηρωικών ΑΝΕΛ και συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. 




Μοναδικοί μάρτυρες της συνάντησης εκτός από τους δύο και τον οικοδεσπότη ήταν οι αστυνομικοί-σωματοφύλακες αλλά και οι περαστικοί που εντυπωσιάστηκαν από την κινητικότητα στην ήσυχη γειτονιά της Πλάκας εκείνο το βράδι του Φεβρουαρίου. 

Από την Ιόλη Πιερίδη 

Την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-χαζοΠΑΣΟΚ επιθυμεί σφόρδρα και ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος μεσολάβησε για να κλειστεί το συγκεκριμένο ραντεβού. Την υπόλοιπη προσπάθεια την πιστώνεται Ελληνας επιχειρηματίας ο οποίος έχει καταπιστευματική αφοσίωση στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. 

Σας θυμίζουμε την σκληρή γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει για τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.
Ο Σουλτς είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό του Κώστα Ζαχαριάδη Αλέξη Τσίπρα, να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». 

«Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος»
Ο Σουλτς υποστήριζε για τον Καμμένο πως ακόμα και «ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης». 

Δύο χρόνια μετά θα αναλάμβανε δράση ο Νίκος Φίλης. Αυτός θα έλεγε αυτά που δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας εξαιτίας της φιλίας του με τον Πάνο Καμμένο αλλά στο μεταξύ ο πρωθυπουργός αφήνει το θέμα να σέρνεται και δεν παίρνει θέση. Μάλιστα στο ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με την οξυδερκή Φώφη και τον ΓΑΠ τρίβει τα χέρια του από χαρά-ακόμη και να κατέβει μαζί μαζί τους στις εκλογές. 

Φίλης: «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει πλέον καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το “εμείς και οι άλλοι” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι. Πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση; Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας –έστω και αν βρωμάει– είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».
Στο μεταξύ η Φώφη Γεννηματά φρόντισε να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη-σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνει.
Η επικεφαλής της Συμπαράταξης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα παραδέχθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στην οποία θα συμμετέχουν απαραιτήτως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική.«Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό».Μάλιστα, προσθέτει ότι δεν πιστεύει πως θα χρεωθεί την ακυβερνησία: «Και γιατί θα πρέπει να το χρεωθούμε εμείς; Να συμφωνήσουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές και με απλή αναλογική. Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Ας το κάνουν και οι άλλοι. Αν συμφωνήσουν, τότε, ναι, θα μπούμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε, σε δίδυμο όχι», δήλωσε.

kourdistoportocali.com