13.2.17

Προκλητικές δηλώσεις από τον κατοχικό «πρωθυπουργό» στην Κύπρο

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία «επιθυμεί ολόκληρη την Κύπρο για τον εαυτό της», εξαπέλυσε ο μουσουλμάνος κατοχικός «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, Χουσεΐν Οζγκουργκούν, με
αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 1950, το οποίο έθεσε θέμα ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
Η κυπριακή Βουλή ψήφισε την Παρασκευή την καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας ως «γιορτής» για την Κύπρο και την αναφορά της ως τέτοια στα σχολεία και στα βιβλία.
Το 1950, σε δημοψήφισμα που είχε γίνει, το 96% των Κυπρίων είχε ψηφίσει υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα.
Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, ο οποίος ηγείται της περιοχής που κατέχει παράνομα η Τουρκία μετά από εισβολή στο νησί, τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση του κυπριακού κοινοβουλίου αποτέλεσε «το πιο σοβαρό πλήγμα» για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το Κυπριακό και πρόσθεσε πως φαίνεται ξεκάθαρα ότι «αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η Ελλάδα επιθυμεί ολόκληρο το νησί δικό της».
«Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την κίνηση του κυπριακού κοινοβουλίου να εγκρίνει μία πρόταση που έγινε από τρεις βουλευτές, που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν το μίσος τους για την Τουρκία και αποτελούν ρατσιστική μειονότητα», συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις ο «πρωθυπουργός» του κατεχόμενου κομματιού της Κύπρου.
Τόνισε δε, πως η κίνηση αυτή αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέρη που διαπραγματεύονται τη λύση στο πρόβλημα του νησιού.