3 Φεβ 2017

Μπλοκάκια: «Ελάτε να το συζητήσουμε» - Ανοικτό να πάρει πίσω την ρύθμιση η κυβέρνηση!

Πρώτα υπήρξε μια κυβερνητική διαρροή για ακύρωση της ρύθμισης για τα μπλοκάκια. Η διαρροή αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα την ημέρα που άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην .....
ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εισφορές τους.
Τώρα, ανώτατη πηγή του υπουργείου Εργασίας, δηλώνει στο newsit.gr ότι «είναι ανοικτό το θέμα των αλλαγών των ασφαλιστικών εισφορών με μπλοκάκια σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες».
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι: «Η ρύθμιση είναι γενικού χαρακτήρα και εφόσον οι αρμόδιοι φορείς βλέπουν ότι υπάρχουν επαγγελματικές ιδιαιτερότητες που χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης, τότε μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις στο υπουργείο και να ξεκινήσει διαβούλευση για να βρεθεί λύση».
Αυτό εκτιμάται ότι δείχνει για πρώτη φορά οπισθοχώρηση της κυβέρνησης και μάλιστα μετά από πολύ καιρό που τόσο οι επαγγελματικές ομάδες που θίγονται όσο και οι ειδικοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου!
Επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι ήδη μελετάται ένα νέο σύστημα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες αφού πολλές από τις ρυθμίσεις δεν έχουν γίνει γνωστές πλήρως, οι λογιστές είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και το όλο σύστημα παρουσιάζει ελλείψεις!
Το πρωί, μιλώντας πάντως στον ΣΚΑΪ για τους ελεύθερους επαγγελματίες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το νέο σύστημα δεν άλλαξε τα ποσοστά υπολογισμού των εισφορών, άλλα τη βάση υπολογισμού των πραγματικών εισοδημάτων, κάτι που χαρακτήρισε ως δίκαιη επιλογή.
«Τα ποσοστά υπολογισμού δεν άλλαξαν (20% για κύρια ασφάλιση). Περίπου το 80% των νέων επαγγελματιών δεν θα υποστεί νέα επιβάρυνση» υποστήριξε.
http://www.newsit.gr/