6 Φεβ 2017

ΑΓΟΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Ποιος ομογενής από τη Βενεζουέλα επενδύει στη χώρα!


Στον επιχειρηματία Θεόδωρο Δουζόγλου περνά σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο Mistral, τριών αστέρων και δυναμικότητας 74 δωματίων, στον Πειραιά. Πρόκειται για την τέταρτη εξαγορά μονάδας για τον ομογενή επιχειρηματία από..
τη Βενεζουέλα, μετά την απόκτηση του Πεντελικόν στην Κηφισιά, του Λητώ στη Μύκονο έναντι 16,9 εκατ. ευρώ και του κτηρίου του ΟΤΕ στην Σταδίου (για το οποίο μία από τις προτεινόμενες χρήσεις είναι αυτή του ξενοδοχείου) έναντι περίπου 11 εκατ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος της εξαγοράς υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά η επένδυση, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών ανακαίνισης, ανέρχεται περίπου στα 12 εκατ. ευρώ. Μετά τα τελευταία deals την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας (πώληση του Hilton, άνοιγμα του Wyndham στην πλατεία Καραϊσκάκη, συμφωνία της Marriott για το ξενοδοχείο Metropolitan), απόρροια της αύξησης της τουριστικής ζήτησης, στο προσκήνιο μπαίνει και ο Πειραιάς. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι πως τη δημιουργία ξενοδοχείου στη χερσαία λιμενική ζώνη στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των επιβατών κρουαζιέρας βολιδοσκοπεί και ο κινεζικός κολοσσός της Cosco, μετά και τα εγκαίνια της νέας προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου.
Άλλωστε η έλλειψη πολυτελών μονάδων στην περιοχή πέριξ του Πειραιά, που θα μπορούσε μεταξύ άλλων να εξυπηρετεί τις ανάγκες διαμονής των ταξιδιωτών κρουαζιέρας πριν και μετά το ταξίδι τους, κατά το πρότυπο των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, ανοίγει το δρόμο και για μελλοντικές συμφωνίες. 
ΠΗΓΗ: capital.gr