5 Φεβ 2017

Ο Ν.Κιουτσουκης -προεδρος της ΔΑΚΕ -Καταγγελει οτι οδηγουν το Εργατικο Κεντρο της Αθηνας σε διαλυση!!!

ΕΚΑ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!! Οι..."Δημοκρατικές δυνάμεις" αγνοούν δικαστικές αποφάσεις,δεν νοιάζονται ούτε κατ´ελάχιστο για το τεράστιο κόστος της διεξαγωγής του συνεδρίου την κατασπατάληση των εισφορών των εργαζομένων και τον κίνδυνο
επανάληψής του και οδηγούν,με μαθηματική ακρίβεια,το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της Ελλάδας σε διάλυση!!!
Με τον αποκλεισμό των σωματείων των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας (security), καθώς και των σωματείων των εργαζομένων στην Alpha Βank και την Εurobank, συνεχίζονται σε κλίμα έντασης, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι εργασίες του το 30ού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.
Συνδικαλιστικά στελέχη καταγγέλλουν προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, χαρακτηρίζοντας «επίφαση τον ισχυρισμό ότι το σωματείο των security ελέγχεται από τη Χρυσή Αυγή», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στέλεχός της στο Διοικητικό Συμβούλιο». Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «παραλογισμό τον αποκλεισμό του σωματείου της Alpha Bank» και υπογραμμίζουν ότι το Συνέδριο έγινε μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το σωματείο για τον αποκλεισμό του. Σε ανάλογη προσφυγή με θετική απόφαση προέβησαν και οι εκπρόσωποι εργαζομένων σε εταιρείες security.
Έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για κατασπατάληση πόρων σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία καθώς τόσο το προηγούμενο Συνέδριο όσο και αυτό κοστίζουν περί τα 300.000 ευρώ έκαστο. Στην περίπτωση που υπάρξουν νέες δικαστικές προσφυγές, δεν αποκλείεται το συνέδριο να επαναληφθεί οδηγώντας σε νέες δαπάνες.
Δημήτρης Κωστάκος
http://www.athina984.gr/