22 Φεβ 2017

EKTAKTH EIΔΗΣΗ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ....... Στο... Αγιο Ορος έστειλε ερευνητικό σκάφος η Αγκυρα - Καταδιώκεται από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Mε NAVTEX που εξέδωσε πριν λίγο η Αγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες έξω από τις ακτές του Αγίου Ορους και της Θάσου, φυσικά επάνω στην ελληνική υφαλοκρήπίδα!
 
Συγκεκριμένα με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης. 
 
Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία είχε αναγγείλει στις 9 Φεβρουάριου υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες σε μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου νοτίως του Αη Στράτη με το ίδιο ερευνητικό σκάφος και τώρω την επεκτείνει.
 
Ενα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού προσεγγίζει ήδη το TCG CESME και άλλα δύο σκάφη έχουν πλησιάσει την ευρύτερη περιοχή για την περίπτωση που ο τουρκικός Στόλος νιώσει την ανάγκη να προστατέψει το ερευνητικό σκάφος. Η εντολή είναι σαφής: "Να υπάρξει εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής".
-του Πέτρου Αναστασίου