16.2.17

Δίκη Koriopolis: Σπαρταριστοί διάλογοι και επικές ατάκες Μπέου

Αναφερόμενος στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος (1-1, 2011) ρώτησε τον Σπανό αν έστησαν το ματς και απόρησε πως είναι δυνατόν να κατηγορείται αυτός μόνο για στήσιμο, αφού ένας άνθρωπος δεν μπορεί να στήσει από μόνος του ένα ματς.
Ο διάλογος 
Μπέος: «κ. Σπανέ στήσαμε το παιχνίδι;» 

Σπανός: «Όχι βέβαια» 
Μπέος: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται λοιπόν να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσείς όχι; Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος κι εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Αφού μαζί το στήσαμε! Πώς γίνονται αυτά; Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Κάποιοι γελάνε αλλά εγώ πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια και κλαίω με αυτά που βλέπω! Οι παράγοντες μόνοι τους δεν μπορούν να στήσουν ένα παιχνίδι. Οι παίκτες μόνοι τους μπορούν. Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι χωρίς ποδοσφαιριστές δεν στήνεται αγώνας» 
Στην εξέτασή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός ρωτήθηκε για τους αγώνες Διαγόρας Ρόδου – Ατρόμητος 0-1, Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 1-1 και Ιωνικός – Ατρόμητος 0-1 απαντώντας:
 «Ο Ατρόμητος εκείνη την περίοδο ήταν στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Διαγόρας στη 2η και μάλιστα χαμηλά, ήταν απολύτως φυσιολογικό το αποτέλεσμα να κερδίσει ο Ατρόμητος. Τα αποτελέσματα και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν απολύτως φυσιολογικά. Στο παιχνίδι στο Βόλο μάλιστα υπήρχε και αρκετή ένταση και δυστυχώς επεισόδια στις κερκίδες». 
Για την γνωριμία του με τον κ. Μπέο και τον κ. Κομπότη είπε ότι «Με τον κ. Μπέο πάντα είχα μια σχέση εκτίμησης και σεβασμού, με τον κ. Κομπότη δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση ενώ τον Τσακογιάννη δεν τον γνωρίζω καθόλου». 
Παράλληλα τόνισε : «Για μένα και επειδή είμαι παθών σε άλλη υπόθεση πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις και όχι να σπιλώνονται άνθρωποι». 
Εξετάστηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και τόνισε ότι: «Οι διαιτητές δεν μπορούν να έχουν εμπλοκή στο στοιχηματισμό. Με τίποτα!»
Για τις συνομιλίες με παράγοντες και πιο συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο είπε: «Οι συνομιλίες μου με προέδρους ομάδων ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποιοι με καλούσαν για να διαμαρτυρηθούν. Ο Μπέος μου παραπονέθηκε μετά από ορισμό διαιτητή. Δεν αισθάνθηκα ποτέ φόβο, ούτε ότι με απειλεί ο κ. Μπέος. Ο Μπέος είναι Μπέος αλλά δεν με έχει απειλήσει. Ένα παράλογο αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι είναι και στημένος ο αγώνας». 
Επειτα ακολούθησε έντονος διάλογος ανάμεσα στον ίδιο και την Πρόεδρο του δικαστηρίου.
Πρόεδρος: «κ. Πιλάβιε, δεν μας διαφωτίσατε και πολύ. Δεν βοηθήσατε». 
Πιλάβιος: «Δεν μου άρεσε αυτό που είπατε. Δηλαδή πρέπει να πω ότι κάποιοι έπαιζαν στοίχημα ή ότι ο Μπέος έκανε το ένα ή το άλλο;» 
Πρόεδρος: «Μα πρόεδρος της ΕΠΟ ήσασταν» 
Πιλάβιος: «Και τι να κάνω, να μπαίνω στα αποδυτήρια για να δω αν στήνουν το ματς;» 
Ερωτηθείς για την μαρτυρία του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι η ΕΠΟ δεν δημοσιοποιούσε τους φακέλους της UEFA και οτι τα ΜΜΕ ανέδειξαν την υπόθεση απάντησε: «Αυτό που είπε ο Θωμαΐδης για τους φακέλους, είναι εντελώς ψευδές. Ποιος τα έφερε αυτά στην Ελλάδα;» 
Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου με τον βασικότερο μάρτυρα της υπόθεσης που είναι ο Αλέξης Κούγιας.