10 Φεβ 2017

“Έδειξε” Άδωνι για τη σκανδαλώδη τιμολόγηση φαρμάκων από ΕΟΠΥΥ και πολιτικά πρόσωπα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis. “Οργή” Γεωργιάδη…

“Πίσω από τις λίστες της φοροδιαφυγής, την Μπόργιανς, την Λαγκάρντ , πίσω από τα θαλασσοδάνεια, το πάρτυ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την υπόθεση Novartis, βρίσκονται γνωστά πολιτικά πρόσωπα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτικοί που έκλεψαν τον ελληνικό λαό Ο τρόπος που έγινε η τιμολόγηση των φαρμάκων την
τελευταία περίοδο στον ΕΟΠΥΥ, είναι σκανδαλώδης. Δεν σας κάνει επίσης εντύπωση, η ομερτά, η σιγή ιχθύος, από τα κατά τ άλλα λαλίστατα ΜΜΕ που βγαίνουν στα κάγκελα με το παραμικρό – και καλά κάνουν -, ενώ για όλα αυτά, δεν αναφέρουν κουβέντα;;;”!
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης άρχισε να φωνάζει ζητώντας τον λόγο επι προσωπικού αφού είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στους υπουργούς Υγείας περασμένων ετών. Επικράτησε ένταση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του.
«Η διαφθορά στη χώρα δεν είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο. Η ένα φαινόμενο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτική ιστορία της χώρας. Με τους όρους της ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα συνδέεται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούριο. Η γιγάντωση της διαφθοράς σχετίζεται με την πολυνομία, την κακονομία και το πελατειακό κράτος. Πρωταγωνίστησαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Υπήρξε αποτέλεσμα επιλογών που απέτρεψε την θεσμική θωράκιση και είναι ένας πολιτικός στόχος μακροπόθεσμος η καταπολέμηση της διαφθοράς».
Και συνέχισε: «Απαιτείται ένα ηθικό ανάστημα που η δική μας κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει. Η διαφθορά αποτέλεσε μια από τις κύριες αιτίες που η οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα μας. Οι λόγοι είναι απλοί. Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, μαύρη οικονομία, υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, συνέτειναν στο να φτάσει η χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτό έχει πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση και εμείς το αναλαμβάνουμε. Τα συμφέροντα αντικστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά μια λυσσαλέα επίθεση. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα αναφερόμενος στην κατάταξη της χώρας σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια περιγράφει την υποκειμενική αντίληψη για την διαφθορά και όχι την πραγματικότητα. Με βάση αυτή την αξιολόγηση η χώρα μας συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία το 1996, το 1997 και το 2000. Τότε που επι κυβερνήσεων Σημίτη υπήρξε όργιο διαφθοράς με τα εξοπλιστικά. Αναρωτιέται κανείς αν εκείνα τα χρόνια ήταν ρόδινα. Ζούμε σε μια περίοδο που έχει σπάσει η ομερτά της διαφθοράς και η κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν λογαριάζει πολιτικό κόστος.
Αναφερόμενος στις λίστες φοροφυγάδων ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν βεβαιωμένα ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και η είσπραξη των ποσών προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Εχουν σχηματιστεί 1.000 δικογραφίες που αφορούν την λίστα Μπόργιανς ενω παράλληλα ολοκληρώθηκε μια κοπιώδης προσπάθεια με την ενοποίηση όλων των λιστών μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα με πάνω από 1 εκατομμύριο ΑΦΜ.
Επίσης, έχουν καταγραφεί ισχυρά πλήγματα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου καπνικών και καυσίμων. Στα καπνικά έχουμε καταφέρει να υπερδιπλασιαστούν οι έλεγχοι στα τελωνεία, είπε ο κ. Τσίπρας.
Αναφέρθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι ήταν ένα άντρο προσλήψεων και διαφοράς. Οργιο προμηθειών και ασύλληπτο χρέος. Το πάρτι τελείωσε και οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δίπλα στην υπόθεση αυτή υπάρχει η υπόθεση της NOVARTIS. Το σκάνδαλο αυτό εφορά την αδιαφανή τιμολόγηση των φαρμάκων. Η χώρα μας ήταν χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής. Αν ήταν υψηλή εξασφάλιζε κέρδη για άλλες 55 χώρες που συνιστούν την μεγαλύτερη αγορά. Το γεγονός αυτό οδηγησε σε μια τεράστια εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης. Μια από τις εταιρείες ήταν η NOVARTIS. Ηδη παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα για τα τιμολόγια του 2012, 13,14.
«ΚΕΕΛΠΝΟ και NOVARTIS κορυφαίες περιπτωσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας συνδέονται και άτομα που συμμετείχαν σε επιτροπές, καθηγητές, πολιτικά στελέχη», είπε ο πρωθυπουργός.
Για ποιόν ακριβώς λόγο αναρωτήθηκε, ο κ. Τσίπρας κανείς από τους αρμόδιους υπουργούς εκείνης της περιόδου δεν μιλάει για το θέμα αυτό; Εχουν κάτι να κρύψουν; Αν οποιοσδήποτε βγει και πει ότι το 2015 και 2016 στο Μαξίμου υπήρξε όργιο διαφθοράς το πρωτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να επιταχύνει η δικαιοσύνη. Όλα στο φως. Εδω έχουμε ένα πέπλο σιωπής και έχουμε και ΜΜΕ που για ψύλλου πήδημα είναι λαλίστατα αλλά για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, τσιμουδιά.
Εκμαυλίστηκαν συνειδήσεις, επηρεάστηκαν εξελίξεις επειδή το τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών, τραπεζών, ΜΜΕ. Εγιναν δολοφονίες χαρακτήρων. Θα πω ότι το 1,7 δις που δόθηκε σε θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ βγήκε από την Εξεταστική και αφορούσε το μεγάλο πάρτι που εγινε στη χώρα μέσω τραπεζικού δανεισμού. Που ηταν η δικαιοσύνη, που ηταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Θα κλείσω με αναφορά στον θεσμό του πόθεν έσχες.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης άρχισε να φωνάζει ζητώντας τον λόγο επι προσωπικού αφού είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στους υπουργούς Υγείας περασμένων ετών. Επικράτησε ένταση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του.
Πηγή: newsit.gr