29 Μαρ 2017

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟ 2000! ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ «ΜΑΦΙΕΣ» ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ…

karamanlis-2001Το μεγάλο σκάνδαλο που άλλαξε την πορεία της χώρας! Ο ολετήρας Σημίτης έμεινε για άλλα 4 χρόνια (με οριακή πλειοψηφία) και φόρτωσε την πατρίδα μας με σκάνδαλα, μίζες, δάνεια και μπόλικη υποδούλωση! Για αυτά ΔΕΝ μιλησε ο Σημίτης στο ΣΚΑΙ; 

«Λίγο πριν από τις εκλογές της
9ης Απριλίου, με έγγραφό της «εξαιρετικώς επείγον» προς το υπουργείο Εσωτερικών η Διεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν κλιμακωτή αύξηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων ατόμων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.«
Διαβάστε τι έλεγε το ρεπορτάζ της εποχής:
Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2001, 
Τα στοιχεία της ΝΔ για τις παράνομες ελληνοποιήσεις δημοσίευε τότε ο Ελεύθερος Τύπος
Πλαστές θεωρήσεις για παλιννόστηση, χρηματισμός υπαλλήλων, διπλά διαβατήρια και ελληνοποιήσεις με πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο 200σέλιδο πόρισμα της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που διερεύνησε τις καταγγελίες για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Το φάκελο με τα στοιχεία, τμήμα των οποίων δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, παρέδωσε μία ημέρα νωρίτερα ο αρχηγός της ΝΔ στον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ζητώντας παράλληλα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από την έρευνα προέκυψαν περιπτώσεις κλοπών ή εκατοντάδων πλαστών θεωρήσεων για παλλινόστηση και σωρεία άλλων παράνομων ή παράτυπων ενεργειών. Επίσης, διαπιστώνεται ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τον αριθμό των παλιννοστούντων και ελληνοποιημένων, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους συνημμένους πίνακες του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Παλιννοστούντων του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο υπογράφει ο Κώστας Σημαιοφορίδης, «από το δειγματοληπτικό έλεγχο σχετικών φακέλων προκύπτει ότι ούτε στοιχειωδώς δεν καλύπτονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τις περισσότερες ελληνοποιήσεις».
Κατά ομολογία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία βασίζεται στην απογραφή της Γενικής Γραμματείας Παλιννοστούντων Ομογενών του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, εισήλθαν στην Ελλάδα περίπου 135.000 ομογενείς, από τους οποίους οι 91.000 με άδεια παλιννόστησης και οι υπόλοιποι με τουριστική θεώρηση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, οι 95.000 από τους 135.000 έχουν ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες και ήδη είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων. Στους υπόλοιπους χορηγήθηκε θεώρηση παλιννόστησης που ταυτίστηκε με άδεια παραμονής. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του υπουργείου, με ημερομηνία 19 Απριλίου 2000, «ένας στους τέσσερις ενδιαφερόμενους προσκόμιζε πλαστά δικαιολογητικά».
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, όσον αφορά στην απονομή ελληνικής ιθαγένειας σε παλιννοστούντες ομογενείς ποντιακής καταγωγής, βρέθηκαν 36 φάκελοι με ελλιπή δικαιολογητικά, 258 με πλαστά δικαιολογητικά και 1.126 φάκελοι με ανεπικύρωτα φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών.
Επίσης, εντοπίστηκαν 13 φάκελοι από τους οποίους προκύπτει ότι αποδόθηκε ελληνική ιθαγένεια χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, 207 φάκελοι με μεταφράσεις από φορείς ιδιωτών μεταφραστών, τέσσερις με πλαστές νομαρχιακές αποφάσεις διαπίστωσης της ελληνικής ιθαγένειας και οκτώ φάκελοι με άδειες παραμονής των οποίων η ισχύς είχε λήξει.
Ανάμεσα στα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα είναι και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών, με ημερομηνία 19 Ιουνίου 1996, με συνημμένα πρακτικά της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την παλιννόστηση από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, «οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις» που έχει λάβει το φαινόμενο της πλαστογράφησης θεωρήσεων και διαβατηρίων.
Λίγο πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου, με έγγραφό της «εξαιρετικώς επείγον» προς το υπουργείο Εσωτερικών η Διεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν κλιμακωτή αύξηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων ατόμων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου παρουσίασε τα στοιχεία του πορίσματος, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι ο φάκελος με τα στοιχεία θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, το κόμμα του θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, ενώ ο ίδιος προσωπικά θα αναλάβει να το θέσει υπόψη των πολιτικών αρχηγών.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παράνομες ελληνοποιήσεις, χαρακτήρισε σαθρό το επιχείρημα που επιστρατεύει «η ηγεσία ήττας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους απογοητευμένους οπαδούς της». Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι εκτός πραγματικότητας και την κάλεσε «να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είναι αντιπολίτευση».
(πηγή για τους ενδιαφερόμενους ΠΑΣΟΚΟΥΣ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=204019)
https://kentrodexios.wordpress.com