21 Μαρ 2017

Η Θεανώ Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εντός των capital controls και έλεγε στους Έλληνες να τρώνε γεμιστά ενώ έκοβε συντάξεις (Ντοκουμέντο)

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «πενιχρών» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ...
σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.
Και αυτό, ενώ χιλιάδες είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «στενεμένων» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ.
Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η τέως αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα τυχερό, αφού η καταβολή εφάπαξ έχει «παγώσει» από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000.
Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.
Απάντηση με ύβρεις από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Στο δημοσίευμα για τη Θεανώ Φωτίου απάντησε με τις συνήθεις ύβρεις και συκοφαντίες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το «Πρώτο ΘΕΜΑ» για ψεύδη. Από το περιεχόμενο, όμως, της ανακοίνωσης, δεν προκύπτει κανένα ψευδές στοιχείο, αλλά ούτε και καμία κατηγορία, στο δημοσίευμα. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός πήρε το εφάπαξ στις 21/7/2015, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο που έχει στην κατοχή του και δημοσιεύει το «Πρώτο ΘΕΜΑ». Προφανώς, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε την ευκαιρία, για να υπενθυμίσει τα σημαντικά «επιτεύγματα» της κυρίας Φωτίου. Καθώς φαίνεται, έχουν αρχίσει να χάνουν την ψτχραιμία τους…
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή. Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού άρθρου” ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.
Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο. Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…
Δείτε εδώ την απόφαση για το εφάπαξ της κυρίας Φωτίου
http://scoops.gr/