27 Μαρ 2017

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ



Θεωρείται αδύνατο, η γειτονική Τουρκία, να γίνει πλέον μέλος της προβληματικής Ευρωπαικής Οικογένειας.Η φασίζουσα ,ξεκάθαρα ,νοοτροπια του ηγέτη της χώρας ,που φθάνει στα όρια της παράνοιας, διαμορφώνει μία κατάσταση, πλήρους απομόνωσης, για την γείτονα, που ...

εγκυμονεί ομως εθνικούς κινδύνους, για τό γνωστό λόγο της <εξαγωγής προβλημάτων>απο την Τουρκία.Μία μέθοδο που ακολουθούσε η Τουρκία ,κάθε φορά που ενιωθε ότι απο κάτι απειλείται η νόμιζε τέλος πάντων, οτι απειλείται.

Η Γερμανία πρωτίστως και δευτερευόντος οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες, ταυτίζουν κι όχι άδικα ,την Τουρκία μέ την <μετάλαξη>, της εισαγώμενης τρομοκρατίας. 

Κλείνουν σύνορα,,κάνουν ελέγχους ,απαγορεύουν τις <μπουρκες>,διαμορφώνουν ενα νομικό πλαίσιο, προστασίας των πολιτών τους.Η Τουρκία, σε πρώτη φάση ,ειναι αποκλεισμένη διπλωματικά και πολιτικά, σέ δεύτερη φάση ,που δέν θα αργήσει να έλθει, θα είναι και οικονομικά, με κυρώσεις σκληρές.Εαν δέν υπήρχε το εντονο μουσουλμανικο στοιχείο ,σε χώρες της Ευρώπης,οπως η Γερμανία και η Γαλλία, τότε είναι σίγουρο οτι οι αποφάσεις ,θα ήταν σκληρότατες.Δεν θέλουν μία διπλή σύγκρουση οι Ευρωπαίοι ,στο εξωτερικό και εσωτερικό τους.

Η κατάσταση αυτή, εαν υπέρχε εθνική συναινετική πολιτική ,θα μπορούσε να είναι εξόχως θετική, για την Ελληνική πλευρά.Ομως τέτοια στρατηγική ,με ευθύνη πρώτα της κυβέρνησης ,δέν υφίσταται.Κι αυτο, είναι δυστύχημα για τον Ελληνισμό και την διατήρηση των κεκτημένων του.Δυστυχώς κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, κοιμούνται.Ευθύνες,έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση, που θα μπορούσε να ζητήσει συναινετικές διαδικασίες και συνενόηση.Στα εθνικά θέματα, δέν χωρούν μικροκομματικά κόλπα και τεχνάσματα.Δυστυχώς η ελληνική πολιτική σκηνή.. είναι γεμάτα απ αυτά.

http://exofitsio.blogspot.gr/2017/03/blog-post_9733.html#more