24 Μαρ 2017

«Νευρικότητα» Ερντογάν – Αφού δεν τον καλεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα πάει από μόνος του

Ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του, ίσως ούτε και τα λογικά του, φαίνεται από την πρωτοφανή του «αυτοπρόσκληση» στις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μην αντέχοντας προφανώς να «περιμένει» άλλο κάποια ...
επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο Τραμπ, βγήκε στην τουρκική τηλεόραση και ανακοίνωσε ότι θα σηκωθεί και θα πάει στην Αμερική ακάλεστος.
Προφανώς και οι διεθνείς σχέσεις δεν λειτουργούν έτσι, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση ούτε με διεθνείς ούτε με δημόσιες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο που κατάφερε να τσακωθεί με όλα τα κράτη που συνορεύει η Τουρκία και με τη μισή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει τον Μάιο «κατ’ ιδίαν» συνομιλίες με εκπροσώπους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, τονίζοντας τα κορυφαία ζητήματα των διμερών συζητήσεων θα είναι η Συρία και η τύχη του Φετουλάχ Γκιουλέν του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.
Η Άγκυρα θεωρεί τον Γκιουλέν ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ερντογάν επισήμανε ότι οι συζητήσεις με την Ουάσιγκτον συνεχίζονται αναφορικά με την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, κάτι που ζητά η Άγκυρα.

Δύο χαστούκια που έριξαν στην Τουρκία οι μεγάλες δυνάμεις και «έτσουξαν»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε παράλληλα ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση για να εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από την Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης στην Συρία και η τύχη της συριακής πόλης Μανμπίζ, αποτελούν «πολύ σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή που χρειάζεται να λάβουμε», συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία απογοητεύτηκε από την προθυμία των ΗΠΑ και της Ρωσίας να συνεργαστούν με τους Κούρδους μαχητές του YPG στην Συρία.
Τέλος δήλωσε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου για την απαγόρευση στους επιβάτες των αεροσκαφών της Turkish Airlines προς τις ΗΠΑ και την Βρετανία να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, έβλαψε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και εξέφρασε την ελπίδα το λάθος αυτό να διορθωθεί σύντομα.
Πόσα χαστούκια να αντέξει κι αυτός ο Ερντογάν;
http://www.tribune.gr