30 Μαρ 2017

Χωρίς αντίπαλο ο Αλέκος Κοντός για τον ΣΑΣΟΕΕ



Με μοναδικό υποψήφιο για τη θέση του πρόεδρου τον πρώην υπουργό Γεωργίας Αλέκο Κοντό, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης του ΣΑΣΟΕΕ, δηλαδή της οργάνωσης που δημιουργήθηκε μετά τη διάσπαση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σημειωτέον ότι για το νέο 21μελές ΔΣ του ΣΑΣΟΕΕ είναι υποψήφιοι 24 συνεταιριστές και συγκεκριμένα οι Γιαννακάκης Χ., Γκίζας Ν., Δασκαλάκης Γ., Κακολίρης, Κατσούλης, Κουτλιάμπας Ν., Λέκας Μ. Λεπίδας Κων., Λιούτας Αχ., Μπαρλιάς Χ., Ντούρος Δ., Ξυλούρης Γ., Παπαβασιλείου Κ., Παπαθανασόπουλος Αθ., Παρόλας Β., Παυλίδης Χρ., Πρίντζος Νικ., Στεργίου Ν., Στρατάκης Ανδρ., Τσιοτίνας Αθ., Τσιχήτας Χρ., Φώλιος Δ., Φωτεινός Ευθ., και Χαροκόπος Νικήστρατος. 
Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης Παναγιώτης Ταρενίδης λίγο πριν την έναρξη των εκλογών, κάνοντας λόγο για μια ιστορική διαδικασία για το κίνημα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μάχες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Με δουλειά και ομόνοια θα ενισχύσουμε το συνεταιριστικό κίνημα».
Λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ο Αλέκος Κοντός δήλωσε στο Agronews ότι «η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων οργανώσεων από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο. Πιστεύουμε ότι  η διαδικασία βάζει τις βάσεις και την απαρχή και την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος».
Αναφορικά με τους στόχους τους οποίους ο ΣΑΣΟΕΕ θέτει ως βάση της δράσης του, ο Αλέκος Κοντός δήλωσε ότι είναι «η στήριξη των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, η ενδυνάμωση  του κινήματος, η στήριξη των συνεταιριζόμενων Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και η ανάδειξη του συνεταιριστικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».
Το λόγο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έλαβε και ο υποψήφιος στο Διοικητικό Συμβούλιο Χρήστος Μπαρλιάς από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, ο οποίος επεσήμανε πως «οι εκλογές αυτές θα γεννήσουν ένα μεγάλο συνεταιριστικό ρεύμα το οποίο θα ανταποκριθεί στα προβλήματα των συνεταιρισμών». Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός ότι η ύπαρξη ενός και μόνο υποψηφίου προέδρου του ΔΣ είναι σημαντικό καθώς δείχνει ότι «δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Συνδέσμου».

Τι έβγαλε η ψηφοφορία
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Αλέκος Κοντός, ενώ τα μέλη της νέας διοίκησης που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες, με βάση τους σταυρούς προτίμησης έχουν ως εξής:
1) Χρήστος Γιαννακάκης,
2) Χρήστος Τσιχίτας,
3) Νίκος Στεργίου,
4) Νικήτας Πρίντζος και Κωνσταντίνος Λεπίδας (ισοψήφησαν),
6) Ευθύμης Φωτεινός,
7) Αχιλλέας Λιούτας και Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος (ισοψήφισαν), 9) Διονύσης Φόλιος,
10) Χρήστος Μπαρλιάς,
11) Δημήτρης Ντούρος,
12) Θανάσης Τσιοτίνας,
13) Νικήστρατος Χαροκόπος και Ανδρέας Στρατάκης (ισοψήφησαν),
15) Νίκος Δασκαλάκης,
 16) Νίκος Κουτλιάμπας,
17) Βασίλης Παρόλας,
18) Γιώργος Κατσούλης,
19) Νίκος Γκίζας,
20) Διονύσης Κακολύρης.

Αναπληρωματικά μέλη
21) Γιώργος Ξυλούρης,
22) Μάρκος Λέγγας,
23) Χρυσόστομος Παυλίδης,
24) Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.
http://www.agronews.gr/