26 Απρ 2017

Η «ληστεία του αιώνα» με λεία 40 εκατομμύρια δολάρια στην Παραγουάη

Η συμμορία, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και μέλη σπείρας ναρκωτικών, έβαλαν στο στόχαστρό τους τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σεκιούριτι «First Capital Command», που ειδικεύεται στη μεταφορά μετρητών στην πόλη Κιουντάντ Ντελ Έστε.

Operativos se realizan en ItaipuLandia y en San Miguel de Yguazú, en Brasil. Policía paraguaya colabora con sus pares brasileños. 
Χρησιμοποιώντας εκρηκτικά, ανατίναξαν την είσοδο των εγκαταστάσεων, σκότωσαν έναν αστυνομικό που φρουρούσε το κτίριο και εισέβαλαν μέσα, όπως μεταδίδει το BBC Mundo. Στη συνέχεια, άρπαξαν τα χρήματα που βρήκαν μέσα, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια δολάρια και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φορούσαν μάσκες και μιλούσαν πορτογαλικά.
Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, καθώς 50 άτομα, μέλη της συμμορίας, είχαν προηγουμένως πολιορκήσει τα κεντρικά της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» 19 αυτοκίνητα, εκρηκτικά και έναν εκτοξευτή ρουκετών.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
En poder de los detenidos y abatidos, hallaron armamentos pesados, munición gruesa,chalecos antibalas y salvavidas,cargadores  
Ακολούθησε μία μάχη που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας να εισβάλουν στην εταιρεία σεκιούριτι, να κλέψουν τα χρήματα και να φύγουν ανενόχλητοι.

Η επίθεση προκάλεσε χάος και τρόμο στην πόλη, δήλωσε ο κυβερνήτης στους δημοσιογράφους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες. Σε βίντεο που διακινήθηκαν μέσω social media, ακούγονται οι πυροβολισμοί από τον βαρύ οπλισμό.
Οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν χρησιμοποιώντας θωρακισμένα αυτοκίνητα.
Από την επίθεση υπήρξαν τρεις νεκροί, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις. Όπως εκτιμάται, είναι πιθανόν οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση από την αστυνομία.

Πηγή: RT