28 Απρ 2017

Εταιρείες-μαϊμού από Πακιστανούς και Μπανγκλαντεσιανούς με τζίρο 5 εκατ. ευρώ


Οι συλληφθέντες εισήγαγαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα από προμηθευτές της Ευρώπης εμφανίζοντας ως αγοραστές εικονικές εταιρείες που είχαν συστήσει τα μέλη της σπείρας


Εταιρείες...

φαντάσματα έστηναν υπήκοοι του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές με σκοπό να αποφεύγουν φόρους και ΦΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο 5 εκατ. ευρώ. Οι συλληφθέντες, δέκα στον αριθμό, εισήγαγαν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα από προμηθευτές της Ευρώπης εμφανίζοντας ως αγοραστές εικονικές εταιρείες που είχαν συστήσει τα μέλη της σπείρας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος», τα μεταπωλούσαν σε νομότυπες εταιρείες με έδρα το κέντρο της Αθήνας -κυρίως την Ομόνοια- με σκοπό τα κινητά να διατεθούν προς πώληση σε ενδιαφερόμενους. Η τιμή πώλησης ήταν πολύ χαμηλότερη από την εμπορική αξία των κινητών τηλεφώνων στους επίσημους αντιπροσώπους αφού η οργάνωση τα αγόραζε χωρίς να πληρώνει φόρους ή ΦΠΑ.

Κάπως έτσι η σπείρα κατάφερε να να έχει τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να αποδίδει ούτε ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας επί 18 μήνες συνέλεγαν στοιχεία και έγγραφα για να φτάσουν στα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τη μεγάλη απάτη. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα και κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα.