20 Απρ 2017

Συγκλόνισε η χήρα του κυβερνήτη του ελικοπτέρου! «Σ' αγαπάω! Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ! Θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια»

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στη Λάρισα για να παραστεί στις νεκρώσιμες ακολουθίες των αδικοχαμένων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν τη ζωή τους χθες στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Αυτή την ώρα στην εξόδιο ακολουθία του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον αξιωματικό. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και ο πόνος για τους συγγενείς του αβάσταχτος...
«Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ» ήταν τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του άτυχου στρατιωτικού.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου από τον ξαφνικό χαμό του γιου του Δημοσθένη Γούλα. Ο πατέρας του μονολογεί ότι έχασε το καμάρι του ενώ τονίζει πως ήταν έμπειρος πιλότος.Ο ίδιος μιλώντας στο Newsit.gr ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει κάτι ακόμα. "Δεν έχουμε μάθει τίποτα ακόμη. Είναι ακόμη στο νεκροτομείο και δεν τελειώσαν οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής πραγματοσύνης. Και περιμένω στο νοσοκομείο εδώ" αναφέρει στο Newsit.gr.
Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Tatiana Live, της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε, άφησε αιχμές για την κατάσταση του μοιραίου ελικοπτέρου, τονίζοντας πως ήταν πολύ παλιό και κακοσυντηρημένο. Ο ίδιος, μάλιστα, λύγισε μιλώντας για τον γιο του. "Έχασα το καμάρι μου. Έχασα το καμάρι μου σε όλα πρώτος".
Ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου και πρωταγωνιστής σε μία αεροπορική τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Ο Δημοσθένης Γούλας είναι ένας από τους τέσσερις νεκρούς που θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλο το πανελλήνιο. Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας κατάγονταν από το Αρτεσιανό. Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά, όπως και οι άλλοι δυο από τους νεκρούς. Ήταν παιδί οδοντιάτρων. Οι γονείς του εργάζονταν στην Αθήνα και η μητέρα του είναι κυπριακής καταγωγής, ωστόσο μόνιμη κάτοικος Αθηνών τις τελευταίες δεκαετίες.
Στις 17.30 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή από το Ι.Ν του Αγ Κων/νου και Ελένης στη Φαλάνη. Αύριο Παρασκευή θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Ρέθυμνο, του υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη. Την ίδια μέρα την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα κηδευτεί ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.