21 Απρ 2017

Πτώση ελικοπτέρου – Γερακαράκος: Όψιμη η αντίδραση του ΥΠΕΘΑ για τις χήρες

Όψιμη χαρακτηρίζει την παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ για τις χήρες των στρατιωτικών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρ. Γερακαράκος

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα των αστυνομικών ο κ. Γερακαράκος υπενθυμίζει ότι η ΠΟΑΣΥ είχε δώσει τη μάχη για να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου οι χήρες των πεσόντων στην υπηρεσία.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
Μια παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ που δυστυχώς έρχεται να ενεργοποιηθεί τόσο γρήγορα για να καλύψει συνταξιοδοτικά της Οικογένειες των επιβαινόντων στο ελικόπτερο Ηρώων στρατιωτικών, που ο θάνατός τους προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας που εκτελούσαν και ένεκα αυτής (άρθρο 4 παρ 3Ε του νόμου N.4387/2016.
Εύχομαι να είναι οι τελευταίοι και να μην ενεργοποιηθεί ποτέ ξανά η εν λόγω διάταξη.

Εμείς ως Ένωτικό Κίνημα Αστυνομικών συμπληρώνουμε για την ιστορία ότι, η Π.Ο.ΑΣ.Υ τότε είχε καταφέρει με πιέσεις μέσω κινητοποιήσεων και παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει δεκτή η προτασή της – τροπολογία, που εξαιρεί τις συντάξεις λόγω θανάτου και ένεκα της υπηρεσίας, για τα στελέχη όχι μόνο των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κάτι που έγινε γνωστό, διά στόματος από το βήμα της Βουλής του τότε Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, σχετικό βίντεο.


Παράλληλα, αναφέρεται και στον αγώνα που δίνει η ΠΟΑΣΥ στο πλευρό των χηρών που έχασαν το σύζυγό τους όταν αυτός δεν ήταν στην υπηρεσία και συνεπώς σύμφωνα με το νόμο δεν δικαιούνται σύνταξης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:



Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόριο Γερακαράκο συμμετείχε στις  30 Μαρτίου 2017, στη σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συζύγων θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Σταδίου 29.
Αφορμή αυτής της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι έως σήμερα υπεκφυγές του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιου ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ προς συνάντηση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την πίεση της διαμαρτυρίας χωρίς όμως να υπάρξει απτό αποτέλεσμα, όσον αφορά το αίτημα για την κατάργηση του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016 (συντάξεις χηρείας).
 http://www.armynow.net