21 Απρ 2017

Nέο τρομοκρατικό κτύπημα στην Ρωσία: Ένοπλος ισλαμιστής άνοιξε πυρ εναντίον πρακτόρων της FSB - Tρεις νεκροί

Τρία άτομα - συμπεριλαμβανομένου του δράστη - σκοτώθηκαν σήμερα στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας (FSB) στο Χαμπάροφσκ, όταν ένας ένοπλος ισλαμιστής άνοιξε πυρ εναντίον πρακτόρων.
 
Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε από την επίθεση. Η επίθεση κατά αρχών ασφαλείας έλαβε χώρα μια ημέρα μετά την χθεσινή επίθεση κατά Γάλλωβν αστυνομικών στο Παρίσι πάλι με νεκρούς.
 
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι, ο δράστης κατάφερε με κάποιον τρόπο να περάσει τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο των γραφείων και να φτάσει στη ρεσεψιόν.
 
Εκεί άνοιξε πυρ εναντίον του κόσμου που βρισκόταν στον προθάλαμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πράκτορας και ένας επισκέπτης. 
 
Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκε και ο ίδιος ο δράστης από μέλος του προσωπικού ασφαλείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FSB, χωρίς να αναφέρει άλλα στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης.
 
Όμως ο δράστης είχε προσηλυτισθεί πριν δύο χρόνια στο Ισλάμ και αυτό από μόνο του αποτελεί σοβαρή ένδειξη για το κίνητρο του σημερινού φονικού. Πριν γίνει όμως ισλαμιστής ανήκε σε νεοναζιστική οργάνωση.