31 Μαΐ 2017

“Μακελειό” από ισχυρότατη έκρηξη στην Καμπούλ. Πάνω από 100 οι νεκροί !!! (Συγκλονιστικές φωτό)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 8:25 τοπική ώρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας 350.
Το Reuters κάνει λόγο για πυκνά σύννεφα
μαύρου καπνού που σχηματίστηκαν από την έκρηξη πάνω από την πόλη, στην περιοχή όπου βρίσκονται το πρωθυπουργικό μέγαρο και οι ξένες πρεσβείες.

Ο Μπασίρ Μουζαχίντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, δήλωσε στο Reuters πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο της πρεσβείας της Γερμανίας, και προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα, αλλά εξήγησε πως είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος ήταν ακριβώς ο στόχος αφού στην περιοχή βρίσκονται πολλά σημαντικά κτίρια.
Το ωστικό κύμα από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε ζημιές σε τζάμια παραθύρων κτηρίων εκατοντάδες μέτρα μακριά.
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αν και τον περασμένο μήνα οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει για την έναρξη επιθέσεων με στόχο ξένες δυνάμεις στην χώρα και πρόσφατα ένα δικό τους χτύπημα στα βόρεια της χώρας, εναντίον στρατιωτικής μονάδας, προκάλεσε το θάνατο 135 ατόμων.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επίσης πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Αφγανιστάν το τελευταίο διάστημα.
Οι αρχικές πληροφορίες από την Καμπούλ ανέφεραν πως τα θύματα ήταν απλοί πολίτες, στην μεγάλη πλειοψηφία, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Πηγή: Reuters