17 Μαΐ 2017

ΑΞΙΖΕΙ να το θυμηθουμε!!!Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ 2010 στο Reuters”Αναστέλλουμε τις Απεργίες για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση.Κακώς απεργεί η ΑΔΕΔΥ”

Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα, διεμήνυε προς… ξένους επενδυτές, μέσω Ρόιτερς, ( το 2010 ) ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, θεωρώντας (τότε) το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!).
«Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες,
παρ’ όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» συνεχιζε, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε», τονιζε.
Ρεαλισμός ή λευκή σημαία, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη η εργασιακή δυσαρέσκεια εξαπλώνεται και στις 29 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις; Ο κ. Παναγόπουλος μιλά (τότε) πάντως για εξωθεσμικού τύπου αντιδράσεις, αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της υψηλής ανεργίας. «Φοβάμαι ότι αν δεν το αντιμετωπίσουμε, η ανεργία θα γίνει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα οδηγήσει σε αντιδράσεις που δεν θα ακολουθούν τις θεσμικές διαδικασίες, αντιδράσεις των ανθρώπων που πλήττονται και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», επεσημαινε. «Η χρηματοπιστωτική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης».
Πηγή: olympia.gr