13 Μαΐ 2017

Έξοδο στις αγορές το 2018...


Έξοδο στις αγορές το 2018 «βλέπει» ο Ντομπρόβσκις«βλέπει» ο Ντομπρόβσκις...

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές σε λίγο παραπάνω από έναν χρόνο εμφανίστηκε ο...


αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, κάνοντας λόγο για αχρείαστη απαισιοδοξία εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Όταν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές», δήλωσε την Παρασκευή, μιλώντας στον ιστότοπο Politico.

Όπως πρόσθεσε, εάν κοιτάξει κανείς τις δημοσιονομικές επιδόσεις, στην πραγματικότητα η Ελλάδα καταγράφει σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις επί των στόχων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τον στόχο του 1,75% του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος και του 3,5% τον επόμενο χρόνο» τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Είπε επίσης πως είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα δείχνει σαφώς να ανταποκρίνεται στους στόχους της, καθώς και ότι δείχνει πως θα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

«Πρέπει λοιπόν να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στις αγορές», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό, είναι φυσικά σημαντικό να συμμετέχουν όλοι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι και να έρχονται με τα ίδια μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ελληνικών αρχών».

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η αξιολόγηση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Μαΐου, όταν θα γίνει το επόμενο Eurogroup. «Επιτεύχθηκε συμφωνία (με το ΔΝΤ) για τις πολιτικές προϋποθέσεις», ανέφερε.

Η Ελλάδα πάντως χρειάζεται να εφαρμόσει κάποιες ακόμη μεταρρυθμίσεις πριν από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις. «Αλλά όλα συντείνουν στο ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να γίνει η επόμενη εκταμίευση», επέμεινε.

Μόλις γίνει αυτό, «θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα μέτρα για το χρέος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν...


tovima.gr