30 Μαΐ 2017

Αποκάλυψη: Ο τρομοφάκελος του Παπαδήμου ήταν για 24 ώρες πεταμένος στο πεζοδρόμιο, έξω από το σπίτι του

Η «διαδρομή» που ακολούθησε το δέμα αποκαλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τα στοιχεία ανασύστασης των υπολειμμάτων του φακέλου και τις καταθέσεις των ιδιωτικών συνοδών ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου.

Το «τρομοδέμα» έφτασε στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και έπειτα στη συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Από εκεί, στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στο Π. Ψυχικό την Τετάρτη. Ο κ. Παπαδήμος εκείνη τη μέρα δεν μετακινήθηκε, με τον εκρηκτικό φάκελο να παραμένει για περίπου ένα 24ώρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του.
Ο διανομέας το είχε αφήσει εκεί μαζί με ακόμη τρεις φακέλους, που δεν χωρούσαν στη θυρίδα. Στο φυλάκιο συνήθως δεν βρίσκεται κάποιος μετά τη μείωση της φρουράς του κ. Παπαδήμου από 12 σε 8 αστυνομικούς.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η έκθεση του φακέλου στο πεζοδρόμιο ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να κινήσει την περιέργεια περαστικού, ο οποίος θα τον άνοιγε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Σύμφωνα με την κατάθεση του αρχιφύλακα συνοδού του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας, στις 10:40 έφυγαν από το σπίτι. Μαζί του, στην μπαγκαζιέρα, της μοτοσικλέτας είχε τους τέσσερις φακέλους, τους οποίους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα X Ray  στη Βουλή.
Από την έρευνα προκύπτει πως ο φρουρός του πρώην πρωθυπουργού είχε πάει στη Βουλή, παρά τις όποιες αναφορές στελεχών της φρουράς της Βουλής πως αυτό δεν είχε συμβεί. Όπως διαπιστώθηκε, ο ίδιος αστυνομικός μετέφερε για έλεγχο την αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Από τα στοιχεία του φερόμενου αποστολέα και τη διεύθυνση στο Κολωνάκι, οι αρχές ερευνούν κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει το άτομο που προσέγγισε την πολυκατοικία της γυναίκας και άλλων κοντά στα σημεία γραμματοκιβωτίων της περιοχής, προσπαθώντας να βρουν ύποπτες κινήσεις.

 iefimerida.gr