25 Μαΐ 2017

ΤΕΛΙΚΑ ειναι μεγαλα ΝΟΥΜΕΡΑ!!ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταργηθεί το άρθρο για τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία

Αυτή κι αν είναι κυβίστηση: Αφού ψήφισαν τη διάταξη πριν από μία εβδομάδα, τώρα ζητούν την κατάργησή της!
Με τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τον ...
οποίο ψηφίζεται σήμερα 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την του άρθρου 56 του Μνημονίου που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία και που οι ίδιοι ψήφισαν!
Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 56 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη ώστε τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, να κρίνονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.
Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο άρθρο δεν το είχε ψηφίσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ψηφίζοντας «παρών».
Το κείμενο της τροπολογίας
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»
ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης
Α. Αιτιολογική Έκθεση
Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.
Β. Τροπολογία-Προσθήκη
Στο παραπάνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο, ως ακολούθως:
Άρθρο…
Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74).
Αθήνα 25 Μαΐου 2017
Οι προτείνοντες Βουλευτές
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Ακριώτης Γιώργος
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυλωνίτου Ελένη
Βαγενά Άννα
Βάκη Φωτεινή
Γεννιά Γεωργία
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Δουζίνας Κω/νος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Θηβαίος Νίκος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κατσαβριά Χρυσούλα
Κουράκης Τάσος
Κωνσταντινέας Πέτρος
Λιβανίου Ζωή
Μιχελής Θανάσης
Μουμουλίδης Θέμης
Πάντζας Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ριζούλης Ανδρέας
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σκουρολιάκος Πάνος
Στέφος Γιάννης
Τζούφη Μερόπη
Φίλης Νίκος