17 Μαΐ 2017

Σταμάτης: Θα απολύσουμε τους συμβασιούχους –

παρε τον 100χροννια αποτυγχων δημαρχο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ να λεει πως θα διοικησει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ελεος με τον βαψωμαλλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την άποψη ότι μετά την απόφασή του ΕΣ οι συμβασιούχοι πρέπει να απολυθούν εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φλώρινα ο πρώην υπουργός Επικρατείας, «δεξί» χέρι του Α. Σαμαρα και βουλευτής Eπικρατείας της ΝΔ.
«Ο Μητσοτακης έχει δηλώσεις ότι εκτός από αυτούς που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα έχουν προσληφθεί παρανομως κανένας άλλος δεν θα απολυθεί και θα τηρηθεί ο κανόνας 1 προς 5», είπε ο κ. Σταμάτης. Και πρόσθεσε: «Έχει (σ.σ. η κυβέρνηση) φορτώσει με πάνω από 8.000 νέους υπαλλήλους το δημόσιο ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να μονιμοποιήσει πάνω από 30.000 που είναι στα ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ. Αυτό που έβγαλε το ΕΣ ως παράνομο και αντισυνταγματικό….Αυτό δεν πρόκειται να το κάνει ο Μητσοτάκης».
Όταν, δε, ερωτήθηκε τι θα κάνει μια κυβέρνηση της ΝΔ με τους συμβασιούχους είπε χαρακτηριστικά:  «Δεν υπάρχει λύση. Όχι μόνο για μας. Αλλά και την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν το ΕΣ λέει ότι αυτές οι προσλήψεις είναι παράνομες δημιουργεί δύο υποχρεώσεις ποινικού χαρακτήρα. Η μία είναι: καλεί αυτούς που έδωσαν τα λεφτά να αναζητήσουν. Και τους απειλεί ότι αν δεν τα αναζητήσουν ή αν συνεχίσουν αυτά και πληρώνουν, θα διαπράξουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και απιστίας. Ποιος θα κάνει αυτό και ποια κυβέρνηση μπορεί να το καλύψει όταν αυτή η πρόβλεψη υπάρχει στο Σύνταγμα. Στο 103 άρθρο του Συντάγματος υπάρχει με σαφέστατο τρόπο αυτή η θέση».
Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν έκλεισε την ΕΡΤ η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά οι εργαζόμενοι! «Εμείς δεν την κλείσαμε την ΕΡΤ. Εσείς την κλείσατε!», είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ που του έθεσε το σχετικό ερώτημα. «Εμείς είχαμε πει ότι αλλάζουμε ην ΕΡΤ και την κάνουμε ΝΕΡΙΤ…..Εμείς δεν την κλείσαμε σας είπα. Αυτή είναι η παραπληροφόρηση που καταφέρατε και περάσατε στον ελληνικό λαό. Εμείς καναμε τη ΝΕΡΙΤ με τον καλύτερο νόμο που υπάρχει στην Ευρώπη. Για ένα έρθει ο κ. Παππάς να τον καταργήσει και να κάνει την ΕΡΤ σαν τα μούτρα του», κατέληξε.
Τέλος, αναρωτήθηκε «τι είναι οι 3.000 απολύσεις στην ΕΡΤ, στις  καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τους σχολικοί φύλακες (σ.σ. που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά) μπροστά στο 1 εκατ. ανέργων».
http://www.aftodioikisi.gr/