19 Μαΐ 2017

Ο Πρετεντέρης… δίνει οδηγίες στον Μητσοτάκη για να ρίξει τον Τσίπρα

Το… πάθος του Γιάννη Πρετεντέρη κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και ιστορικών διαστάσεων πλέον. Ο γνωστός αρθρογράφος, που ήταν ο βασικός ιδεολογικός καθοδηγητής της κεντρογενούς δημοσιογραφίας, δηλαδή της δημοσιογραφίας που…
στήριξε το διαχρονικό σύστημα ΠΑΣΟΚ, και λάτρεψε τον Κώστα Σημίτη, επί διακυβέρνησης του οποίου κατεγράφη η μεγαλύτερη λεηλασία ευρωπαϊκής χώρας σε καιρό ειρήνης, ασπάστηκε τα τελευταία χρόνια την… Κεντροδεξιά.
Αρχικά και πολύ έντονα επί Αντώνη Σαμαρά, όταν φλέρταρε ακόμη και με συμμετοχή στα γαλάζια ψηφοδέλτια της Α’ Αθηνών για… σπάσιμο στη Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της τότε ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, και σήμερα, επί ηγεσίας Μητσοτάκη, όταν το καλοκαίρι βρέθηκε πολύ κοντά στο να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του Μοσχάτου. Δηλαδή, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που… πολέμησε επί δεκαετίες.
Η παραπάνω είναι η “σκοτεινή” πλευρά του Γιάννη Πρετεντέρη, που τον κατέτησε φιγούρα-ταυτότητα του “συστήματος”, και κάθε άλλο παρά δημοφιλή στην κοινωνική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα στην εποχή των social media να δέχεται συχνά θυελλώδεις και άδικες επιθέσεις. Και να “κανιβαλίζεται”.
Υπάρχει βεβαίως και η… άλλη πλευρά Πρετεντέρη. Η αμιγώς δημοσιογραφική. Που τον κατατάσσει στις καλύτερες πένες που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Με αυτή την ιδιότητα, αλλά και εκείνη του “περαστικού” από τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία είναι συμπαθής λόγω του πάθους του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, μερικές ώρες μετά τις τραγελαφικές εικόνες που είδαμε στη Βουλή, δίνει οδηγίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το πώς θα ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία.
Ενδιαφέρον…
https://ysterografa.gr/