28 Μαΐ 2017

Η ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΑΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Γιάννης Σιάτρας όταν βρέχει μυαλό, αυτοί τί κρατάνε;.

Ουδείς επικροτεί την ανοησία που έγραψε στο προφίλ του ο Φιλιππάκης. Ό,τι έγραψε, θα είχε παραμείνει στο περιορισμένο ακροατήριο που έχει -όπως ο καθένας μας- στο facebook. Από την άλλη πλευρά, κανένα δημόσιο πρόσωπο δε συμπεριφέρεται με τον υστερικό τρόπο που συμπεριφέρθηκε ..
ο κεντρικός τραπεζίτης μας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος όλο και περισσότερο επιδεικνύει συμπεριφορά δικομανούς.
Ο λόγος είναι ελεύθερος. Τα σχόλια είναι ελεύθερα. Κυρίως όταν αφορούν σε δημόσια πρόσωπα και σε φορείς της εξουσίας. Δε μηνύνονται. Δεν διώκονται. Δεν σέρνονται στη ΓΑΔΑ.
Τί κέρδισε ο Γιάννης Στουρνάρας απ' όλη αυτή την αναταραχή; Μήπως το να μάθουμε τί έγραψε ο Φιλιππάκης; Μήπως να μας κάνει να τον συμπαθήσουμε (τον Φιλιππάκη – προς Θεού, όχι τον Στουρνάρα); Μήπως να μας κάνει να ξαναθυμηθούμε κάτι από τον βίο και την πολιτεία του ιδίου του Στουρνάρα;
Μάλλον έχασε ο Στουρνάρας από την ιστορία. Θα το καταλάβει. Αλλά λόγω του χαρακτήρα του δε θα διδαχθεί και σύντομα θα επαναλάβει το ίδιο λάθος. Έχασε και η κυβέρνηση που αποδείχθηκε στουρναϊκότερη του Στουρνάρα. Έχασε και η δημοκρατία, αφού κάθε φορά που βάλλεται ο ελεύθερος λόγος χάνει. Έχασε, επειδή τώρα πια σκεφτόμαστε για το πώς θα γράφουμε εδώ μέσα.
Θα συνεχίσουμε να γράφουμε όμως. Και θα διαμαρτυρόμαστε απέναντι στην άδικη και καταχρηστική συμπεριφορά. Και θα κριτικάρουμε. Και η κριτική μας θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Επειδή το φίμωμα και η καταπίεση, φέρνουν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα.