26 Μαΐ 2017

ΑΦΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ➤Ο Φίλης βάζει ερωτηματικά για τα... «εκβιαστικά αιτήματα» των δανειστών

Επεσήμανε ότι τα μέτρα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή αναγκάστηκε να τα πάρει μέσα σε ένα πλαίσιο γενικότερων... καταναγκαστικών επιλογών


Αμφιβολίες για το αν τα επώδυνα μέτρα

που εισηγήθηκε η κυβέρνηση με το τέταρτο μνημόνιο – και ψήφισαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ήταν προϊόν εκβιαστικών αιτημάτων από την πλευρά των δανειστών εξέφρασε ο κ. Νίκος Φίλης με νέα του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας ειδικά για την ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων αλλά και γενικότερα για τις περικοπές σε συντάξεις, αφορολόγητο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και των πλειστηριασμών είπε «Αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει τις ρυθμίσεις, αναγκάστηκε μεσα σε πλαίσιο γενικότερων καταναγκαστικών επιλογών» ενώ έσπευσε να προσθέσει: «επιλογές που θα δούμε που θα καταλήξουν. Υπήρξαν ρυθμίσεις που δεν τις θέλαμε αλλά αναγκαστήκαμε να τις πάρουμε για να σταθμίσουμε  ορισμένες επιλογές».

Αναφορικά δε με την απορριφθείσα βουλευτική τροπολογία που υπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, δήλωσε πως τον καλύπτει η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας λέγοντας πως «Η δήλωση του υπουργού Παιδείας ότι οι κρίσεις παραμένουν στα πειθαρχικά συμβούλια δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία των δημόσιων σχολείων στην βάση ισονομίας».

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ