24.5.17

Πω,πω συμβαινουν και στους αστους τετοια πραγματα..αυτοι ειναι οι πιο ηθικοι ΕΛΛΗΝΕΣ η διαφωνειτε? “Εμφύλιος σπαραγμός” στους Μπακατσέλους! Εγγονός κατά όλων για … “πειραγμένη” διαθήκη!

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος θεωρούνταν από τους πιο ισχυρούς στη Βόρεια Ελλάδα: Ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Pyramis Μεταλλουργία ΑΕ, επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Μεταξύ άλλων διετέλεσε από τα ιδρυτικά μέλη και μέτοχος της «Εγνατία Τράπεζα ΑΕ», πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει μετά το άνοιγμα της διαθήκης ενός από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.
Οι αλλαγές που διαπιστώθηκαν στην τελευταία διαθήκη του επιχειρηματία Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2016, πυροδότησαν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ισχυρότερης ίσως επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.
Ήδη ο εγγονός του επιχειρηματία, ο οποίος έχει και το όνομα του, «απάντησε» με εξώδικη διαμαρτυρία όταν διαπίστωσε ότι η τελευταία ιδιόχειρη διαθήκη του παππού του είναι «αλλαγμένη» σε σχέση με την αρχική.

«Είχα πληροφορηθεί από τον παππού μου πώς εκτός των όσων αναφέρονται στις διαθήκες, είχε στην κατοχή του και πολλά άλλα όπως καταθέσεις σε ελληνικά και ξένα πιστωτικά ιδρύματα, μετοχές τιμαλφή, σκάφη αναψυχής. Καλείσθε να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που είχε ο παππούς μου Αλέξανδρος Μπακατσέλος κατά τη στιγμή που απεβίωσε» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία που κοινοποιήθηκε στη σύζυγο του επιχειρηματία Τίμη Μπακατσέλου και στους δύο γιους του Νικόλα και Γιώργο Μπακατσέλο. Ωστόσο ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ο…νεότερος, αντί απάντησης φέρεται να «εισέπραξε» την απόλυσή του από το εργοστάσιο της Pyramis, στο οποίο είχε προσληφθεί από τον παππού του. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις κοινοποιήθηκε το εξώδικο καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του και πλέον είναι άνεργος ενώ παραμένει στο «σκοτάδι» σχετικά με τα ακριβή περιουσιακά στοιχεία του παππού του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Μπακατσέλου, συμμετείχε μαζί με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» μέσω της επιχείρησης «Δελφίνι» που κατείχε το 33% των μετοχών. Μετά την πτώχευσή της η εφημερίδα έχει αφήσει χρέη περίπου 18 εκατ. ευρώ στις τράπεζες ενώ στους 110 εργαζόμενους της εφημερίδας οφείλονται πάνω από 3 εκατ. ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Μεγάλο ήταν όμως και το «φέσι» που άφησε η εφημερίδα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
http://thefaq.gr