31 Μαΐ 2017

ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο. Αυτό έγραφε ο αποδυτηριάκιας από το 1982 που εμφανίστηκε στην πιάτσα. Δεν ήταν ύβρις, ο αποδυτηριάκιας δεν βρίζει. Είναι πολιτική εκτίμηση αυτή, ότι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. Η Ελλάδα του Σήμερα. Και, βέβαια, το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάς
δεν γεννήθηκε σήμερα. Δεν μπουρδελοποιήθηκε σήμερα αυτή η χώρα.
Μιλάμε πολιτικά.Το είπαμε.Το μπουρδέλιασμα δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Από μια πενταετία στην άλλη. Από μια δεκαετία στην άλλη. Όπως δεν χαλάει κάτι σε 10 και 20 χρόνια, έτσι δεν φτιάχνεται κάτι σε τόσο μικρό διάστημα.
Άσε τα παραμύθια που αμολάνε από τα μπαλκόνια, ότι θα κάνουμε αλλαγή, θα αλλάξουμε τούτο και το άλλο. Για να αλλάξει το μπουρδέλο θέλει δουλειά, και δεκαετίες.
Το Μακεδονικό ζήτημα είναι στο φόρτε του αρχές του 20ου αιώνα. Πότε; Το 1904! Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. Στις 10 Δεκεμβρίου λόγω του Μακεδονικού, άλυτο πρόβλημα στα Βαλκάνια, τα κόμματα του Δηλιγιάννη και του Ζαίμη ρίχνουν την κυβέρνηση του μπουρδέλου, του πρωθυπουργού Θεοτόκη. Πρωθυπουργός στο μπουρδέλο για 5η(!) φορά αναλαμβάνει ο Θόδωρος Δηλιγιάννης, τον οποίον δολοφονεί έξω από τη Βουλή ένας χαρτοπαίκτης.
Σα σήμερα, 31 Μαίου, το 1905, με μαχαίρι(!) κάποιος Αντώνης Γερακάρης, γνωστός στις χαρτοπαικτικές λέσχες ως Κωσταγερακάρης, την έπεσε στα σκαλιά της Βουλής και καθάρισε επιτόπου τον 81χρονο πολιτικό. Τον αντίπαλο του Χαρίλαου Τρικούπη, που προερχόταν από οικογένεια προκρίτων και αρχόντων. Γιος οπλαρχηγού, εγγονός κοτζαμπάση.
Πέφτει, λοιπόν, η κυβέρνηση του Κερκυραίου Θεοτόκη και σε μια εβδομάδα κιόλας ορκίζεται πρωθυπουργός στο μπουρδέλο ο Δηλιγιάννης, ο συντηρητικός, ο όχι φιλολαϊκός, που όμως δεν τον γουστάρανε ούτε οι πλούσιοι. Μετά από δύο μήνες διαλύθηκε η Βουλή και προκηρύχθηκαν εκλογές διότι ο Ζαίμης σταμάτησε να υποστηρίζει τον Δηλιγιάννη.
Καμία πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Κανονικό μπουρδέλο. Ο εν λόγω Δηλιγιάννης χρημάτισε πρωθυπουργός άλλοτε 5 μήνες, άλλοτε ένα χρόνο και ενάμισυ, το ρεκόρ του ήταν δύο χρόνια σερί.
Αυτό το σακατεμένο πράμα είναι η Ελλάδα. Και είναι διότι ήταν. Απλά σήμερα ουδείς σκέπτεται να σκοτώσει τον πρωθυπουργό, προτιμά από τη δυστυχία του να αυτοκτονήσει. Μην το λησμονήσω. Γιατί αυτός ο Κωσταγερακάρης, μπράβος, άτομο του υπόκοσμου, δολοφόνησε τον Δηλιγιάννη. Επειδή ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να κλείσει τα χαρτοπαίγνια, τις μπαρμπουτιέρες. Και να χάσει την ψιλοκονόμα του ο Κωσταγερακάρης.
Η καρδιά του Δηλιγιάννη φυλάσσεται στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο χωριό του, τα Λαγκάδια Αρκαδίας.
http://www.apodytiriakias.gr