19 Μαΐ 2017

«Πορφυρογέννητοι των Κολεγίων!» ΧΤΥΠΗΜΑ του Ν. Κακλαμάνη στον Κ. Μητσοτάκη...



Για «Πορφυρογέννητους των Κολεγίων», μίλησε η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή, απευθυνόμενος στη ΝΔ, και στην κριτική ότι τα δωρεάν σχολικά γεύματα τα οποία προαναγγέλλει, δεν είναι τίποτα περισσότερο από συσσίτια.
«Είναι ντροπή σας», φώναξε δυο φορές η αναπληρώτρια υπουργός.

«Θα προσφέρουμε δωρεάν γεύματα σε 450,000 παιδιά και εσείς τα χαρακτηρίζετε συσσίτια; Τι να καταλάβετε, όμως, οι Πορφυρογέννητοι των Κολεγίων»;
Μόλις είπε τη φράση αυτή ξέσπασε θύελλα στην αίθουσα της Βουλής. Βουλευτές της ΝΔ την αποδοκίμαζαν, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Βούλτεψη, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο προεδρεύων στη συνεδρίαση Νικήτας Κακλαμάνης με τρόπο που προκάλεσε ερωτήματα στους βουλευτές και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν θα λογοκρίνω τους ομιλητές», είπε, γεγονός που έκανε την κ. Φωτίου να τον ευχαριστήσει για την «προστασία» που της προσέφερε. Και δεν έμεινε εκεί. «Μπορεί να ψάξει ο καθένας στο Google και να βρει ποιοι πήγαιναν στο Κολλέγιο, εγώ πάντως πήγαινα στο δημόσιο Λύκειο Υμηττού», πρόσθεσε, "καρφώνοντας" τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τους πρώην υπουργούς Νίκο Δένδια, Μάκη Βορίδη και πολλούς ακόμη, που έχουν τελειώσει το Κολέγιο Αθηνών…
Όταν εκδηλώθηκαν αντιδράσεις πάντως συμπλήρωσε: «Ηρεμήστε! Γιατί πορφυρογέννητοι των κολεγίων δεν υπάρχουν μόνον από εδώ. Μπορεί να εννοεί και την από κει πλευρά», εννοώντας την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.