13 Μαΐ 2017

Θα καταστρέψει και… δεύτερο Μητσοτάκη η Μιράντα Ξαφά;

Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας. Εφόσον δεν συνέντρεχαν δυο “αν”.
Το πρώτο, αφορά την ανατροπή της από ..
τον Αντώνη Σαμαρά, και την πορεία που είχε ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη δραματική στιγμή, με εσωτερικές έριδες και φαγωμάρα.
Το δεύτερο, αφορά στην επιρροή που άσκησαν στις επιλογές του τότε πρωθυπουργού, νεοφιλελεύθερα στοιχεία, με ακραίο κυνισμό έναντι της κοινωνίας, που ουσιαστικά επέτρεψαν στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ να ακουστεί και πάλι από τους πολίτες.
Στην πρώτη περίπτωση, η Ιστορία και η Νέα Δημοκρατία έλυσαν τις “διαφορές” τους με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Μεσσήνιος πολιτικός επέστρεψε μετά το 2004 στη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς, έγινε ευρωβουλευτής και υπουργός, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και στηρίχτηκε για να γίνει πρωθυπουργός. Έκλεισε μάλιστα και το μέτωπό του με τον μητσοτακισμό, καθώς η δική του στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο, ώστε ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να κερδίσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να γίνει σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στη δεύτερη περίπτωση, τα άκρα του νεοφιλελευθερισμού δεν το βάζουν κάτω. Όπως τότε, έτσι και τώρα, σεργιανίζουν στην αυλή ενός Μητσοτάκη, αυτή τη φορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και το μεγάλο ερώτημα αφορά στο κατά πόσο οι μοιραίες αυτές φυσιογνωμίες θα καταστρέψουν και… δεύτερο Μητσοτάκη. Όπως έκαναν την περίοδο 1990-93, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, θα κάνουν και σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Εμβληματική εκπρόσωπος εκείνης της μοιραίας ομάδας ανθρώπων, η Μιράντα Ξαφά. Με επιθετικό λόγο και ακραίες απόψεις, που σε βάζουν σε σκέψεις για το κατά πόσο αισθάνεται… εχθρούς τους Έλληνες. Με έναν κοινωνικό κυνισμό που δεν είχε ρεαλιστικό αποτύπωμα ούτε τότε που η χώρα πετούσε στα σύννεφα. Πολύ περισσότερο σήμερα, που λόγω της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνει καθημερινότητα μιζέριας και μελαγχολίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα είπε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε με νόημα ότι “η κυβέρνηση βλέπει τους δανειστές ως αντιπάλους”.
Φυσικά, δεν έχει άδικο. Σημασία ωστόσο έχει ποιός μιλάει. Γιατί, αν το λέει κάποια σαν τη Μιράντα Ξαφά, που μάλλον βλέπει ως αντιπάλους… τους Έλληνες, προφανώς και η αλήθεια της άποψής της ακυρώνεται.
https://ysterografa.gr