24 Μαΐ 2017

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Αδύναμη και απρόθυμη να παρέμβει στα επεισόδια στο ΑΠΘ η αστυνομία

Την «αδυναμία» και την «απροθυμία» της αστυνομίας να παρέμβει την ώρα που φοιτητές δέχονταν επίθεση από κουκουλοφόρους στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου με λοστούς και ρόπαλα, καταγγέλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, «30 άτομα εισέβαλαν στη σχολή και επιτέθηκαν σε φοιτητές όλων των παρατάξεων. Ενώ έγιναν επανειλλημένες κλήσεις και παρεκλίσεις στην αστυνομία, προκειμένου να επέμβει ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, δεν ανταποκρίθηκε και για άλλη μια φορά φάνηκε η αδυναμία και η απροθυμία της να ελέγξει την κατάσταση».

Αφού γίνεται αναφορά και στα επεισόδια σε σχολές στην Αθήνα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταλήγει: 

«Ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. λυπούμαστε και καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα που πλέον έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο στις φοιτητικές εκλογές.

Αισθανόμαστε ταυτόχρονα εμφανώς δικαιομένοι καθώς για άλλη μια χρονιά αντιλαμβανόμαστε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα θα αποτελούσαν παρελθόν, εάν η

Κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να εφαρμόσει τον νόμο του Κράτους, ο οποίος έχει προκύψει από χρόνια αγώνων της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ. Ελπίζουμε σύντομα η χώρα να αποκτήσει μια κυβέρνηση η οποία θα πράττει  το αυτονόητο, θα σέβεται και θα εφαρμόζει το νόμο».

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, πάντως, η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές αναμένεται να είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρσι στις σχολές της Αθήνας και σ' αυτό φαίνεται ότι παίζουν ρόλο τα επεισόδια, ενώ αναμενεται αύξηση της προσέλευσης φοιτητών και σπουδαστών στις περιφερειακές σχολές.