27 Μαΐ 2017

Μετρό Πορτλαντ-ΗΠΑ: Επίθεση άνδρα- Σκότωσε δύο μουσουλμάνους (φωτό, )

Απόλυτο χάος επικράτησε την Παρασκευή στο Μετρό του Πόρτλαντ, των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ένας λευκός άνδρας επιτέθηκε σε τρία άτομα με μαχαίρι, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο μουσουλμάνους.

 Όταν ένα γκρουπ ανδρών διαμαρτυρήθηκαν

και του ζήτησαν να σταματήσει, εκείνος επιτέθηκε σε τρεις ανθρώπους, στοχοποιώντας δύο μουσουλμάνες γυναίκες, η μία εκ των οποίων φορούσε χιτζάμπ.

Ο δράστης μαχαίρωσε τους τρεις. Ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου και ο δεύτερος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του δράστη. Πρόκειται για τον Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν.




Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε τον έναν τραυματία, δήλωσε: «Έτρεχε στην πλατφόρμα ματωμένος. Τον έπιασα και του ζήτησα να ηρεμήσει και να περιμένει την ιατρική βοήθεια. Κάποιος του έβαλε ένα ρούχο στον λαιμό, για να περιορίσει την αιμορραγία». 

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης δεν γνωριζόταν με τις δύο νεαρές μουσουλμάνες και ότι πιθανότατα το έγκλημα είχε φυλετικά κίνητρα. «Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης ήταν μεθυσμένος, ή χρήστης ναρκωτικών, ή κάτι άλλο», τόνισε ο εκπρόσωπος.