12 Μαΐ 2017

Ο Κυριάκος στην Καλλιθέα


Ραντεβού δημοσίων σχέσεων στα μουλωχτά με στημένους οπαδούς συνταξιούχους, με κουστωδία και σε στενό κύκλο και ασφαλές περιβάλλον, με τελετάρχη τον «ανεξάρτητο» δήμαρχο Καλλιθέας και τους προεδρικούς αυλικούς.
Οι λίγοι συγγενείς του Καλλιθεάτη

γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε καφενείο της Καλλιθέας, σε μια επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική από τη ΝΔ, έγινε όμως με συνοδεία τηλεοπτικής κάμερας, για επικοινωνιακούς λόγους.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Μαΐου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10.00πμ, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, τον γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης Αναστάσιο Γαϊτάνη, τον Δημήτρη Παπαθανάση ειδικό σύμβουλο του Δήμου και αδελφό του γενικού διευθυντή της ΝΔ, και τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, σε μια αιφνιδιαστική και στημένη επίσκεψη, βρέθηκαν στα μουλωχτά στο ασφαλές περιβάλλον του καφενείου της Καλλιθέας, στην οδό Αριστείδου και Φιλαρέτου, όπου τους περίμενε ο πατέρας του γραμματέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι εννέα φίλοι του, παρότι ότι δυό στενά παρακάτω 50 μέτρα δρόμος υπάρχουν τα γραφεία της ‘Ενωσης Συνταξιούχων Καλλιθέας.

Οικογενειακές υποθέσεις ή family business θα λέγαμε υπολογίζοντας τους δέκα συνταξιούχους συγγενείς, και τους πέντε προεδρικούς παρατρεχάμενους μαϊντανούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε παγερή αδιαφορία από τους μη στημένους θαμώνες, γιατί ακόμα και την ώρα που μίλαγε στους λιγοστούς παριστάμενους της οικογένειας του γραμματέα αυτοδιοίκησης, στο διπλανό τραπέζι έπαιζαν χαρτιά.

Η ΝΔ παρουσίασε την επίσκεψη αυτή σαν επικοινωνία του προέδρου με τους συνταξιούχους, που όμως δεν τόλμησε να πάει σε κανένα άλλο καφενείο ή σε οργανωμένο ΚΑΠΗ από τα πολλά της Καλλιθέας, παρότι τα ΚΑΠΗ ελέγχονται από τον φίλο και υποστηρικτή του, δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο.

Η δε συμπεριφορά του δήμαρχου να μην ενημερώσει κανέναν αντιδήμαρχο ή τα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έχει ήδη δημιουργήσει ενοχλήσεις και τριβές .


Βέβαια ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης στον μονόλογο του, δεν διακόπηκε και δεν ρωτήθηκε ποιά ήταν η πολιτική του σαν υπουργός της συγκυβέρνησης Σαμαρά, όταν πετσόκοψαν τις συντάξεις των συνταξιούχων, που από το 2010 έχουν υποστεί αφαίμαξη 50 δις ευρώ μέχρι σήμερα όπως καταγράφει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ούτε ανέφερε για τα μνημονιακά μέτρα που αυτός και το κόμμα του ψήφισαν και που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση σε βάρος των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

Αλλά έτσι έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους του μόχθου στη ΝΔ και στα άλλα μνημονιακά κόμματα.
Στα μπουλωχτά, σαν αδύναμους κομπάρσους….