19 Μαΐ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ – Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να δείρουν οι φρουροί του τους Κούρδους – Τα βίντεο που το αποκαλύπτουν

Erdogan_KurdsΟ ίδιος ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται και φέρεται να έδωσε την εντολή για να ξυλοκοπηθούν άγρια οι Κούρδοι ακτιβιστές, που διαδήλωναν εναντίον του, την Τρίτη το απόγευμα, έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη.
Η κατοικία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ελληνική Πρεσβεία, στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης, στην Ουάσιγκτον.
Η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» έδωσε στη δημοσιότητα ένα καινούργιο βίντεο, που φαίνεται να αποδεικνύει ότι ο κ. Ερντογάν όχι μόνο γνώριζε για τις βιαιότητες των μπράβων της φρουράς του, αλλά έδωσε και την εντολή. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο, βγήκε από τη λιμουζίνα του και …απόλαυσε το ξύλο που έδιναν τα τσιράκια του στους διαδηλωτές, οι οποίοι ήταν όλοι κουρδικής καταγωγής.
Το νέο βίντεο είναι αποκαλυπτικό και κατά τη γνώμη πολλών συναδέλφων δημοσιογράφων ρίχνει άπλετο φως στη βία που άσκησαν οι άνδρες ασφαλείας του Προέδρου Ερντογάν στους Κούρδους διαδηλωτές. Το βίντεο τραβήχθηκε από την οδό Q και δείχνει όλη την απαίσια σκηνή, από μια νέα οπτική γωνία. Ο φρουρός του Τούρκου Προέδρου φαίνεται να συνομιλεί με τον κ. Ερντογάν και να δείχνει το σημείο όπου βρίσκονταν οι διαδηλωτές, ακριβώς απέναντι στο μικρό πάρκο, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Το αποκαλυπτικό βίντεο της «Φωνής της Αμερικής», δείχνει τις στιγμές λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν τα βίαια επεισόδια εναντίον των Κούρδων. Ένας φρουρός του, που σύμφωνα με Τούρκους συναδέλφους είναι ο αρχηγός των μπάτσων, συνομιλεί με τον Ερντογάν, που έχει φτάσει έξω από την πρεσβευτική κατοικία και περιμένει μέσα στην λιμουζίνα του. Η πόρτα του αυτοκινήτου είναι ανοικτή.
Λίγο μετά, ο επικεφαλής της φρουρός αγγίζει στην πλάτη ένα άλλο αστυνομικό και μέσα σε δευτερόλεπτα ξεκινά η βία εναντίον των Κούρδων.
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν εξέρχεται της προεδρικής λιμουζίνας, κοντοστέκεται, αγναντεύει σαν …Νέρωνας το ξυλοκόπημα των διαδηλωτών από τους φρουρούς του και εισέρχεται στην οικία του πρέσβη της Τουρκίας.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (VOA)

Το βίντεο αυτό διαψεύδει με τον πιο ισχυρό τρόπο τον ισχυρισμό των Τούρκων ότι όσο διαρκούσαν τα επεισόδια ο κ. Ερντογάν βρισκόταν εντός της πρεσβευτικής κατοικίας. Βρισκόταν έξω και αφού έδωσε την εντολή, παρακολούθησε τα βίαια επεισόδια και στη συνέχεια με αργό βήμα μπήκε στην κατοικία.
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι από το βίντεο αυτό δεν μπορεί να εξαχθεί το απόλυτο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε την εντολή στους μπάτσους του να επιτεθούν στους Κούρδους. Όμως, εμείς και άλλοι δημοσιογράφοι λέμε ότι το βίντεο ομιλεί από μόνο του.
Erdogan_Kurds02
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βγει από το αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να εισέλθει στην πρεσβευτική κατοικία.
Erdogan_Kurds03
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βγει από το αυτοκίνητο και κατευθύνεται στην πρεσβευτική κατοικία.
Erdogan_Kurds04

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει φτάσει στην πρεσβευτική κατοικία και παραμένει στην προεδρική λιμουζίνα. Μετά από λίγο βγαίνει από το αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να εισέλθει στην πρεσβευτική κατοικία.
Πηγή: mignatiou.com