28 Μαΐ 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρομοδέμα από την Ελλάδα πήρε και η Ιταλία

Italy China Police
Στην αποκάλυψη ότι στην παρτίδα των τρομοδεμάτων που έφυγαν από την Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο με αποδέκτες τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ στο Παρίσι υπήρχε και τρομοδέμα με αποδέκτη οίκο αξιολόγησης του ..
Μιλάνου, προχωρεί η εφημερίδα  Corriere della Sera.  
Η εφημερίδα μιλάει και εντοπισμό και απενεργοποίηση τον περασμένο Μάρτιο ενός εκρηκτικού δέματος και σημειώνει πιθανώς ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανοίγουν πάλι το φάκελο των διασυνδέσεων των «Πυρήνων της Φωτιάς» στην Ιταλία.
Για το συγκεκριμένο πακέτο δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι είχε παρόμοιο «περιεχόμενο», όσον αφορά στην εκρηκτική ύλη και την συνδεσμολογία με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο. Τότε οι οι «Πυρήνες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τρομο-δέμα που έσκασε στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι με φερόμενο αποστολέα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και για άλλο πακέτο που έφτασε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ενώ η ελληνική αστυνομία είχε «μπλοκάρει» ακόμα οκτώ τέτοια πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Σύμφωνα με την Corriere, η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».
Οι σχέσεις των Πυρήνων με την Ιταλική Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία
Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική “Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο.
Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.
Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.
Οι Πυρήνες είχαν στείλει παγιδευμένο δέμα και στον Μπερλουσκόνι το 2010
Τον Νοέμβριο του 2010  η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απέστειλε συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ με φερόμενο αποστολέα το «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών», ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στην περίπτωση του ιταλού πρωθυπουργού το αεροσκάφος είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπολόνια για να εξουδετερωθεί το εκρηκτικό πακέτο. Αντίστοιχα πακέτα είχαν αποδέκτες τη Eurojust, τα κεντρικά της Europol, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οκτώ πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα.
www.crashonline.gr