23 Μαΐ 2017

«Θεατρινισμοί» (χωρίς θεατές!) από Βαρουφάκη

Εχοντας μπερδέψει το θέατρο με την πολιτική, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκίνησε με ένα θεατρικό μονόπρακτο την εκδήλωση στο Σπόρτιγκ την Παρασκευή, με την οποία θέλησε να συστήσει το κίνημά του, το DiEM25, στο αθηναϊκό κοινό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ..
μονόπρακτο «Το Δέντρο» περιγράφει τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο το 2010. Κατά την εκδήλωση, πάντως, μεταδόθηκαν χαιρετισμοί από τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Μπράιαν Ινο και τη Ναόμι Κλάιν.
«Ασφυξία»
Ναρκισσιστής και αυτοαναφορικός, ο κ. Βαρουφάκης είχε κρατήσει για τον εαυτό του τον βασικό ρόλο στην εκδήλωση, όπου επανέλαβε τις γνωστές αιτιάσεις του για την κρίση. «Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται. Και η Ευρώπη αποδομείται επειδή χώρες, όπως η Ελλάδα, ασφυκτιούν - όπως ασφυκτιούν οι εργαζόμενοι φτωχοί σε όλες τις πόλεις και στα χωριά της Γερμανίας» ανέφερε.

Μίλησε και για την «εμμονή» με τη ρύθμιση του χρέους. «Είναι αλήθεια ότι έχω κόλλημα με το χρέος... Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι το νούμερο ένα ζητούμενο, γιατί το χρέος κρύβεται πίσω από τη γενικευμένη τετραπλή πτώχευση».
Η παράσταση του κ. Βαρουφάκη, όμως, δεν έκοψε εισιτήρια... Παρά τη διαφήμιση που είχε κάνει με βροχή συνεντεύξεων και προκλητικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες, ελάχιστος ήταν ο κόσμος που πήγε στο κλειστό γυμναστήριο για να τον ακούσει...
http://www.dimokratianews.gr