«Αυτογκόλ» Μητσοτάκη: Κωλοτούμπα για τα αντίμετρα και «κράξιμο» από «δικούς» του

Καζάνι που βράζει ήταν την Τετάρτη η Πειραιώς, καθώς ακόμη και οι Μητσοτακικοί άρχισαν να αμφισβητούν τις πολιτικές δυνατότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την αναγκαστική κωλοτούμπα που έκανε, βλέποντας το αδιέξοδο της σκληρής στάσης που τον συμβουλεύουν να
ακολουθεί οι «κολλητοί» του.
Διαπιστώνοντας ότι δεν «περνάει» στην κοινωνία η παντελώς αρνητική στάση που τηρεί, κυρίως σε ότι αφορά τα αντίμετρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή για να ελαφρύνει τα βάρη των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να προτείνει ο ίδιος δικά του δήθεν αντίμετρα που όμως είναι υποδεέστερα απ αυτά της κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος βρήκε ευκαιρία για την κωλοτούμπα δηλώνοντας ότι θα στηρίξει «αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες».
Με την «ευκαιρία» αυτή δήλωσε ότι κατέθεσε και τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα.
Η τροπολογία περιλαμβάνει:
Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%
Τη μείωση του Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%
Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί
Και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
Το ποσό που προτείνει η Νέα Δημοκρατία να διατεθεί είναι «865 εκατομμύρια ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου το 2017», ενώ σύμφωνα με τους «γαλάζιους» υπολογισμούς, το ποσό αυτό χρηματοδοτεί τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο κρασί, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20% και ο ΦΠΑ στο 13% για τα αγροτικά προϊόντα.
Λίγη ώρα αργότερα ο Μητσοτάκης υπέστη και δεύτερη ήττα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι θα φέρει στη Βουλή και διάταξη που εξισώνει και τους δικαστικούς με τους άλλους πολίτες.
Τώρα τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Θα αναγκαστεί να ψηφίσει και αυτή την διάταξη;
Είναι εμφανές ότι έχει υποστεί τεράστια πολιτική ήττα, καθώς ακολούθησε τις συμβουλές του Αδώνιδος Γεωργιάδη και κάποιων άλλων σκληροπυρηνικών του στενού του περιβάλλοντος.
Και τώρα εξασκείται στις κυβιστήσεις, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους δήθεν «δικούς» του γιατί πλέον φαίνεται να αρχίζει να μην τους ακούει, όσο και από πολλά στελέχη και κυρίως οπαδούς τους κόμματος που βλέπουν ότι ο νέος αρχηγός τους δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Και απλά για υπενθύμιση επαναλαμβάνουμε τα συνολικά έξι αντισταθμιστικά μέτρα θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προς σύγκριση με αυτά που προτείνει ο Μητσοτάκης:
Επιδότηση ενοικίου
*Συνολικό ποσό 600 εκατ. ευρώ
*Κάλυψη περίπου των μισών νοικοκυριών της χώρας που διαμένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο με μηνιαία επιδότηση η οποία μπορεί να αγγίζει μέχρι και 1000 ευρώ το χρόνο.
Οικογενειακό επίδομα
* Αυξάνεται κατά 260 εκατ. ευρώ ο υφιστάμενος προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων.
*Καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.
*Στόχος να ενισχυθεί το επίδομα από το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τρίτεκνους πολύτεκνους
Σχολικά γεύματα
* Επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας.
* Στόχος να καλυφθεί το 50% των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
* Αύξηση κατά 50% του συνολικού αριθμού παιδιών προσχολικής ηλικίας (0 – 4) που θα μπορούν δωρεάν να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
* Σήμερα δικαιούχοι είναι 90.000 παιδιά. Το 2019 οι θέσεις αυξάνονται σε 120.000 και το 2020 σε 135.000.
* Για την κάλυψη των αιτήσεων δημιουργούνται 1.200 νέες μονάδες το 2019 και 600 νέες μονάδες το 2020, επιπλέον των 2.800 μονάδων που λειτουργούν σήμερα.
* Κάθε μονάδα φιλοξενεί μέχρι 25 παιδιά.
Συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη
* Με το ισχύον πλαίσιο ο ασθενής κάλυπτε ένα ποσοστό του συνταγογραφημένου φαρμάκου του, ανάλογα με την ασθένειά του, σε ποσοστά που ανέρχεται σε 0%, 10% ή 25%.
* Σήμερα με το νέο μέτρο παρέχεται έκπτωση, σε όλο τον πληθυσμό, ανάλογα με τα εισοδήματά του:
– Για εισοδήματα έως 700 ευρώ η συμμετοχή θα είναι μηδενική, ανεξαρτήτως ασθένειας.
– Για εισοδήματα από 700 έως 1.200 ευρώ η συμμετοχή μειώνεται κατά 50%.
Θέσεις εργασίας
* Δημιουργία πάνω από 30.000 νέων θέσεων εργασίας
* Στόχος του προγράμματος η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάσχεση της φυγής των νέων επιστημόνων, του brain drain.
*Θα απευθύνεται στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
* Η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει τον εργαζόμενο για έξι μήνες μετά το πέρας του προγράμματος.
Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
* Αύξηση του ΠΔΕ για υποδομές αγροτικής παραγωγής (δίκτυα ύδρευσης, αγροτικοί δρόμοι, αρδευτικά κανάλια, κ.ά.) καθώς και προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτηρίων.
Έσοδα – Φόροι
* Μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.
* Μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%.
* Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ καθώς και επανακαθορισμός, στο άμεσο μέλλον, των τιμών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές τους αξίες.
* Μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης
Έσοδα (το χρόνο) Εισφορά (%)
0 – 12.000 0% (από 0%)
12.000 – 20.000 0% (από 2,2%)
20.001 – 30.000 0% (από 5,0%)
30.001 – 40.000 5,0% (από 6,5%)
40.001 – 65.000 7,0% (από 7,5%)
65.001 – 220.000 9,0% (ίδιο ποσοστό)
220.000 και πάνω 10% (ίδιο ποσοστό)
Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,24,ΔΙΑΦΟΡΑ,67,ΔΙΕΘΝΗ,51,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,13,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,95,ΥΓΕΙΑ και ΟΜΟΡΦΙΑ,22,
ltr
item
ΦΩΝΑΚΛΑΣ: «Αυτογκόλ» Μητσοτάκη: Κωλοτούμπα για τα αντίμετρα και «κράξιμο» από «δικούς» του
«Αυτογκόλ» Μητσοτάκη: Κωλοτούμπα για τα αντίμετρα και «κράξιμο» από «δικούς» του
https://3.bp.blogspot.com/-ItCI1yF68XU/WRylUUZpnsI/AAAAAAAB23U/VEdLPgdZRqwXgaVSd2gn6vyP0AQiW49EwCLcB/s320/metsotakise.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ItCI1yF68XU/WRylUUZpnsI/AAAAAAAB23U/VEdLPgdZRqwXgaVSd2gn6vyP0AQiW49EwCLcB/s72-c/metsotakise.jpg
ΦΩΝΑΚΛΑΣ
http://fonaklas.blogspot.com/2017/05/blog-post_992.html
http://fonaklas.blogspot.com/
http://fonaklas.blogspot.com/
http://fonaklas.blogspot.com/2017/05/blog-post_992.html
true
8471850535044607675
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Aπό Αρχική Σελίδες ΑΡΘΡΑ View All ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request Eπιστροφη στην Αρχικη Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν ένα λεπτό $$1$$ minutes ago Πρίν 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχτές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Παραπάνω πρίν από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθείστε THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy