30 Μαΐ 2017

Στήριξη Goldman Sachs σε Μαδούρο! Αγόρασε ομόλογα Βενεζουέλας – Στα “κάγκελα” η αντιπολίτευση

Έξαλλη με την Goldman Sachs η οποιά αγόρασε ομόλογα Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα, εμφανίζεται η αντιπολίτευση της χώρας, ο οποία “βλέπει” στήριξη της τράπεζας στο Νικόλα Μαδούρο.

Η επενδυτική τράπεζα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με την συναλλαγή. Η Goldman Sachs, υποστηρίζει πως θα έχει μεγάλο κέρδος από τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Κι αυτό καθώς αγόρασε σε τιμή 31 σεντ του δολαρίου, δίνοντας 865 εκατομμύρια για ομόλογα που κανονικά θα κόστιζαν 2,8 δις δολάρια. Με άλλα λόγια, πήρε μια τεράστια έκπτωση για ομόλογα υψηλής απόδοσης.
Η Goldman Sachs, υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή, δηλώνοντας πως τα ομόλογα -που εκδόθηκαν το 2014 από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA- θα αυξήσουν την τιμή τους, όταν αυξηθεί και το βιοτικό επίπεδο στη Βενεζουέλα.
“Επενδύσαμε σε ομόλογα της PDVSA γιατί, όπως πολλοί άλλοι πιστεύουμε ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί” ανακοίνωσε η τράπεζα.
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας με πρώτο τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας Χούλιο Μπόρχες με επιστολή της προς τον CEO της Goldman Sachs, εκφράζει την οργή της για την αγορά των ομολόγων. Η εταιρεία δεν σχολίασε την συγκεκριμένη επιστολή.